TV: Blågult föll ihop - tappade tvåmålsledning till förlust mot Turkiet i Nations League

Sverige (herr)

Sverige ledde med 2-0 - men klappade ihop på Friends Arena.
Turkiet vände sent och vann med 3-2 i Nations League.
- Otroligt, otroligt surt, säger Kiese Thelin till C More.

Sverige fick under inledningen av den här landslagssamlingen ett tråkigt besked, då Emil Forsberg tvingades lämna samlingen med en skada och åka tillbaka till Tyskland. Därefter insjuknade Andreas Granqvist i feber, vilket gjorde att Pontus Jansson i kväll tog hans plats i backlinjen mot Turkiet i Nations League på Friends Arena.

Sverige inledde matchen piggt och fick några minuter in i matchen med sig en frispark på offensiv planhalva. Sebastian Larsson slog en kort frispark i ett försök till variant, men det blev i slutändan aldrig farligt. Lite senare var Pontus Jansson nära att ge Sverige ledningen, men nickade utanför målet efter hörna.

Turkiet styrde spelet med stort bollinnehav tryckte därefter på framåt och skapade ett par halvchanser. Det var däremot Blågult som var hetast framför mål. Sverige höll sig några minuter senare framme igen offensivt, då Mikael Lustig matade in ett inlägg i straffområdet som Zeki Celik höll på att brösta in i eget mål före Sinan Bolat fångade in bollen.

Sverige skapade i mitten av första halvlek matchens dittills farligaste målchans. Kiese Thelin nickade fram Marcus Berg, som i sin tur tog sig förbi ett par motståndare och fick fri yta framför mål, men sköt rakt på Bolat. Det var inte sista gången Kiese Thelin var inblandad i en möjlighet framåt.

Till slut fick Sverige utdelning. Ludwig Augustinsson nickade fram Kiese Thelin framför mål som först nickade i stolpen och därefter stötte in returen i mål till 1-0.

Sverige skapade därefter fler chanser för fler mål före halvtid, men fick kliva av i paus med uddamålsledning sedan Berg sköt över mål från nära håll och Durmaz avlossade ett skott strax utanför Bolats högra stolpe.

Blågult fortsatte i andra halvlek i samma takt mot mål. Viktor Claesson drev framåt mot mål och slog till med ett drömavslut till 2-0. Det svenska firandet dog däremot ut snabbt, då Hakan Calhanoglu två minuter senare kvitterade med ett avslut utifrån.

Sverige kontrollerade därefter matchen och såg ut att gå mot tre poäng, men blev chokat sent av en inhoppare motståndarlaget. Först kvitterade Emre Akbaba i den 88:e minuten till 2-2 och därefter nickade han Turkiet till seger på övertid till 3-2.

- Jag vet inte (vad som sker). Det är små detaljer och vi är inte riktigt där och då är de tillräckligt bra för att göra mål. Det är otroligt, otroligt surt, säger Kiese Thelin till C More.

- De får ett mål direkt efter och det är psykologiskt bra för dem och de får extra energi. Det gör att vi kommer ner väldigt lågt när vi leder i slutet och de får pressa på. Det är jättesurt, fortsätter han.

Janne Andersson och hans landslag tappade därmed 2-0 till 3-2-förlust och fick därmed en mardrömsstart på gruppspelet i Nations League. Sverige ställs i nästa gruppspelsmatch den 11 oktober mot Ryssland på bortaplan och därefter igen mot Turkiet den 17 november på bortaplan.

Sverige: Olsen - Lustig (Krafth, 79), Jansson, Nilsson Lindelöf, Augustinsson - Durmaz (Rohdén, 71), Larsson, Ekdal (Hiljemark, 56), Claesson - Kiese Thelin, Berg.

Turkiet: Bolat - Celik, Ayhan, Soyuncu, Bayram - Topal (Akbaba, 62), Yokuslu - Ünder, Özyakup, Calhanoglu (Malli, 85) -Tosun.