Isak Jansson ville ha straff i andra halvlek, men blev nekad det.
- Jag vet inte vad domaren höll på med, säger han till C More.

Jansson kritisk till straff-situation: "Vet inte vad domaren höll på med"
Irland U21 tar ledningen mot Sverige U21
2:29
Hussein utbytt skadad i U21-EM-kvalet

Sverige ställdes under tisdagskvällen mot Irland på Borås Arena i U21-EM-kvalet. Då gjorde nye U21-förbundskaptenen Jens Gustafsson sin första match vid sidlinjen, samtidigt som FC Köpenhamn-talangen Roony Bardghji, 16, inledde på bänken.

Sverige behövde en seger för att öka landslagets chanser till spel i EM-slutspelet 2023, men åkte på en mardrömsstart i den tolfte minuten. Efter ett inspel i straffområdet högg yttern Ross Tierney och fick fira 1-0. Sverige hotade därefter ett par gånger, men utan lycka framför mål i första halvan av matchen.

Tidigt i andra halvlek tvingades viktige mittfältaren Bilal Hussein till byte efter skada, och därefter fortsatte Sverige att jaga ett kvitteringsmål. Sverige hade en hel del boll, men kom inte till så många heta målchanser. Närmast var Isak Jansson i slutskedet, då han föll i straffområdet, men inte fick med sig en straffspark. I stället punkterade Tyreik Wright matchen i den 89:e minuten till 2-0-seger för Irland i Borås.

- Det är en riktig mardrömskväll för U21-landslaget, som står för en svag insats. Vi vet hur bra de här spelarna kan prestera, men det har varit missförstånd och ett passningsspel, som över 90 minuter, är utanför och bakom, och egentligen aldrig mellan det irländska laget, som är lugnt och tryggt, säger C Mores expert Erik Edman i sändningen.

Mittfältaren Isak Jansson är i sin tur också besviken.

- Det är tråkigt. De fick ett tidigt mål och spelade på det. De var jävligt låga. Vi var bollförande, men vi skapade inte tillräckligt med chanser. Det är surt, säger han till C More och fortsätter:

- Vi hade kanske behövt flytta bollen lite snabbare och haft lite fler löpningar.

Jansson är även kritisk till att han inte fick straff i andra halvlek.

- Jag känner att det var kontakt och jag vet inte vad domaren höll på med i dag faktiskt.

Bardghji blev i sin tur kvar på bänken i 90 minuter och därmed slog han inte rekordet som den yngste spelaren att spela med U21-landslaget. Bardghji är i dag 16 år och 134 dagar gammal, medan Real Sociedad-anfallaren Alexander Isak har rekordet, då han var 17 år och 15 dagar gammal när han gjorde U21-debut 2016.

Sverige är på andra plats i kvalgruppen med 14 poäng efter åtta spelade matcher i kvalspelet. Italien toppar i sin tur gruppen med 17 poäng efter sju matcher, medan Irland är trea med 13 poäng efter sju spelade matcher.

Sverige ställs härnäst mot Luxemburg borta och Italien hemma i de två avslutande matcherna i början av juni i kvalspelet. U21-EM spelas i Rumänien och i Georgien 2023.

Sverige: Samuel Brolin - Emil Holm, Aiham Ousou, Jesper Tolinsson, Eric Kahl - Hampus Finndell, Bilal Hussein, Armin Gigovic - Patrik Wålemark, Amin Sarr, Paulos Abraham.

Irland: Brian Maher - Oisin McEntee, Jake O'Brien, Mark McGuinness, Joel Bagan - Conor Coventry, Lee O'Connor, Gavin Kilkenny - Ross Tierney, Ademipo Odubeko, Oliver O'Neill.