Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Bojkotten avblåst - SvFF och landslagsspelarna överens om nytt avtal

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Magnus Erlingmark i spelaren ovan.

Svenska Fotbollförbundet och spelarna i damlandslaget är överens om ett nytt avtal.
Det efter ett möte under onsdagen.
- Vi har kommit överens så att tjejerna är nöjda, säger Spelarföreningens Magnus Erlingmark till Fotbollskanalen.

I söndags kunde Fotbollskanalen berätta att det svenska damlandslaget planerade att bojkotta Fotbollsgalan den 20 november, och i förlängningen kunde komma att strejka över träningsmatchen mot Frankrike den 27 november. Det här på grund av att spelarna då inte kommit överens med Svenska Fotbollförbundet om något nytt avtal parterna emellan.

Men efter några dagar med stor debatt kring frågan har nu spelarna och SvFF enats om ett nytt avtal. Det nya kontraktet gäller från den 1 januari 2017 och fyra år framåt, skriver förbundet och Spelarföreningen, som representerat spelarna i förhandlingarna, på sin respektive hemsida.

Under onsdagen träffades parterna för ett nytt möte och det var där man kom överens.

- För oss är det oerhört viktigt att spelarna känner att de är uppskattade - därför är det naturligtvis väldigt skönt att nu ha ett avtal på plats som både de och vi är väldigt nöjda med, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand i en kommentar.

- Det har tagit sin tid, men det viktiga är att slutresultatet blir bra. Nu lägger vi den här förhandlingen bakom oss och fokuserar framåt mot nya segrar för svensk fotboll.

Landslagsmålvakten Hedvig Lindahl bekräftar i en kommentar på förbundets hemsida att damlandslaget nu kommer att gå på Fotbollsgalan nästa måndag.

- Jag är stolt att vi är överens med förbundet om ett avtal som ger svenska landslagsspelare möjlighet att fortsätta konkurrera om medaljer. Det här skickar dessutom positiva signaler till unga spelare. Det är värt det hårda jobb vi lägger ner. Nu tar vi ett stort steg framåt, säger Lindahl.

Lagkaptenen Caroline Seger:

- Jag känner en otrolig lättnad över att avtalet är klart. Det har varit en lång process för alla parter. Jag är glad att vi nu kan gå vidare och fokusera på det sportsliga. Nu ser vi alla fram emot en fantastisk fotbollsgala där svensk fotboll ska hyllas.

Tidigare under onsdagen gick Aftonbladet ut med uppgifter om att det tidigare avtalet gav spelarna 230 kronor om dagen under landslagssamlingarna. Den summan höjs nu.

- Vi stod en bit från varandra när vi började men lyckades till slut komma överens så att båda parterna är nöjda, säger Spelarföreningens generalsekreterare Magnus Erlingmark till Fotbollskanalen.

- Jag går inte in på några detaljer om avtalet men tjejerna är nöjda.

Onsdagens möte pågick mellan klockan 09.00 och 11.30.

- Vi har suttit en liten stund och lyckats komma överens, kommenterar Erlingmark.

- De kommer på Fotbollsgalan och det har varit tanken hela tiden, så länge parterna kom överens.

Publicerad 2017-11-15 kl 12:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons