TV: Bronsmatch för Sverige - Nigeria vann stort

Sverige

Sveriges U17-landslag har redan skrivit in sig i svenska fotbollshistorieböcker i och med semifinalen mot Nigeria. Men där tog det stopp - Nigeria vann med 3-0. Nu blir det bronsmatch mot Argentina för Sverige.

Matchen började i ett väldigt högt tempo där Nigeria hade mest boll direkt. Men Sverige kontrade skickligt och hotade favoriten Nigeria ett par gånger om. Bäst läge hade mittbacken Linus Wahlqvist som nickade utanför efter en frispark.

Efter drygt 20 minuter tog Nigeria ledningen. En fantastisk passning i djupled på anfallaren Awoniyi låg bakom målet. Awoniyi i sin tur var hur kylig som helst när han fick läget och placerade in ledningsmålet.

I den 33:e minuten kunde Nigeria fått straff då den svenske lagkaptenen Elias Andersson tog bollen med armen inne i straffområdet.

Sveriges flyt med domarna fortsatte i den andra halvleken när Nigeria gjorde mål - men målet blåstes av eftersom domaren ansåg att en nigerian var offside - totalt felaktigt.

I den andra halvleken bytte Sverige in Carlos Strandberg - och BK Häcken-spelaren var nära att ge Sverige ledningen med ett volleyskott i den 76:e minuten. På den efterföljande hörnan nickade Wahlqvist - men även då räddade den nigerianska målvakten.

Mitt i den värsta svenska pressen utökade Nigeria sin ledning. Samuel Okon fintade av den svenska högerbacken Johan Ramhorn och sköt in 2-0 till Nigeria. Strax därefter var det dags igen då bollen - något tursamt - gick fram till Chidera Ezeh. Ezeh gjorde inget misstag från två meter och avgjorde matchen för Nigeria.

Nigeria spelade sedan av matchen och vann tämligen enkelt. Sverige hade en tuff match mot ett väldigt starkt Nigeria och får nu ladda om för bronsmatchen mot Argentina på fredag.

Argentina fick två spelare utvisade i semfinalen mot Mexico och är rejält försvagade i bronsmatchen.

Matchen börjar 14.00 på fredag och sänds i TV4 och på fotbollskanalen.se.

Svensk startelva (4-4-2): 1 Sixten Mohlin - 5 Johan Ramhorn, 6 Noah Sonko Sundberg, 7 Linus Wahlqvist, 4 Sebastian Ramhorn - 11 Anton Jönsson Salétros, 10 Erdal Rakip, 8 Elias Andersson, 17 Mirza Halvadzic - 16 Gustav Engvall, 9 Valmir Berisha.

Avbytare: 12 Hampus Strömgren, mv, 21 Tim Erlandsson, mv, 2 Jakob Bergman, 3 Ali Suljic, 15 Gentrit Citaku, 18 Christer Lipovac, 19 Linus Fridolf, 20 Carlos Strandberg

Publicerad 2013-11-05 kl 18:51