TV: Chansfattigt när Sverige föll mot Kanada

Sverige (dam)

Det blev chansfattigt i blåsten på Vångavallen i Trelleborg. Sverige föll mot OS-trean Kanada med 0-1.
- Vårt spel försvinner helt i första halvlek, säger förbundskapten Pia Sundhage till TV12.

Pia Sundhages tid som svensk förbundskapten går mot sitt slut. Under torsdagen skulle det blågula gänget EM-ladda mot vasst motstånd i form av Kanada.

De inledande tjugo minuterna av matchen var tama från båda håll. Den första riktigt heta chansen fick Kanada när Sophie Schmidt fick bra tryck i skottet. Hedvig Lindahl i det svenska målet stod dock för en bra räddning.

Ledningsmålet skulle dock komma för kanadensiskorna. Janine Beckie höll sig framme och rullade rättvist in 1-0 strax innan halvtidsvilan.

I inledningen av den andra halvleken åkte Sverige på ett rejält avbräck. Mittbacken Nilla Fischer tvingades utgå efter vad som såg ut som en vridning - och lämnade planen i tårar.

- Hon ser förkrossad ut, sa kommentatorn Jesper Hussfelt som dock kom med lugnanade besked kring skadan några minuter senare.

Därefter ångade Sverige på en aning mer samtidigt som Kanada föll tillbaka. Mycket tack vare inhoppare så som Lotta Schelin och Stina Blackstenius i anfallet. Men fler mål än så blev det inte den här kvällen och det går att konstatera att Pia Sundhage har en del att slipa till inför EM-festen i sommar.

- Vårt spel försvinner helt i första halvlek men vi får tillbaka det i andra halvlek tack vare byten. Det blir som en helt annan match, säger Sundhage.

Sveriges startelva: Hedvig Lindahl - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson - Josefine Johansson, Lisa Dahlkvist, Kosovare Asllani, Caroline Seger - Lina Hurtig, Olivia Schough.