Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
14v

TV: Claesson efter lagkamratens skandalkväll: "Kommer bli påföljder"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses en tv-intervju med Viktor Claesson.

Hans lagkamrat gick loss på ett café - och riskerar i värsta fall fängelse.
Uppmärksamheten kring Pavel Mamajev har inte gått obemärkt förbi för Viktor Claesson.
- Det kommer bli påföljder, det tror jag absolut, säger han till Fotbollskanalen.

Aleksandr Kokorin och Pavel Mamajev, till vardags i Zenit respektive Krasnodar har, skapat rubriker i fotbollsvärlden av helt fel anledning. Spelarna, som i rysk press rapporterats ha uppträtt berusat, ställde till med skandalscener på ett fik i Moskva, vilket bland annat nyhetsbyrån AFP rapporterade under måndag kväll.

På bilder från caféet ses Kokorin slå en stol mot en man som till vardags arbetar på näringsdepartementet – och tumultartade scener där både Kokorin och Mamajev är inblandade utbryter.

Enligt en advokat som ryska Sports.ru pratat med riskerar duon fängelse i upp till åtta år om de bedöms som skyldiga i domstol.

Landslagsmannen Viktor Claesson spelar till vardags i samma lag som Mamajev, Krasnodar. Han har inte sett klippet, men tagit del av rubrikerna.

- Det är inget roligt att läsa om. Jag har för lite info för att kunna uttala mig. Jag har bara läst vad som står i media, säger han till Fotbollskanalen.

Har du sett klippet?
- Nej jag har inte kollat detta, jag såg att det fanns någon video på det men har inte gått in och kollat. Hur som helst så är det inte bra för någon inblandad. Inte för klubben heller. Vi får se hur det utvecklar sig. Det är nog lite vanligare i Ryssland än i Sverige att det händer sådana grejer. De tar nog inte lika hårt på det som man gjort i Sverige. Jag tycker självklart inte att det är okej. Det kommer att bli påföljder, det tror jag absolut, säger han.

Claesson menar att Mamajev representerar fler än bara sig själv och att man måste ha det i åtanke.

Du spelar tillsammans med honom, är du överraskad över att han sätter sig i en sådan situation?
- Ja, man är väl överraskad kring vem som helst som sätter sig i en sådan situation. Det ser inte bra ut, det är inte bra och när man spelar fotboll och representerar ett klubblag och ett landslag så representerar man fler än sig själv. Men jag vill inte ta någon ställning kring det för jag har för lite information om vad som har hänt.

Brukar det vara så vilda fester med Krasnodar?
- (Skratt) Nej, jag har inte sett så mycket av de festerna innan. Vi får se vad som händer.

Krasnodar har nu stängt av Mamajev och utfärdat böter till mittfältaren. Samtidigt har Zenit har på sin hemsida gått ut och fördömt Kokorins agerande

”Vi överväger nu vilket straff klubben ska ge spelaren och det kommer att beslutas inom en snar framtid. För tillfället är klubben och supportrarna väldigt besvikna över att en av landets mest begåvade spelare har betett sig på det här sättet”, skriver Zenit.

Publicerad 2018-10-09 kl 14:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons