Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
27v

TV: Claesson om chanserna: "Vi är mer svårlästa nu"

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

Viktor Claesson diskuterar Sveriges VM-chanser i spelaren ovan.

Sveriges Viktor Claesson åker till Ryssland-VM med en stark säsong i klubblaget bakom sig.
- Det ska bli väldigt kul men ännu har inte den där riktiga VM-chansen infunnit sig, säger Claesson till Fotbollskanalen.

Viktor Claesson är en av Sveriges absolut mest formstarka spelare. Värnamo-sonen mäktade med 20 poäng på 34 matcher för klubblaget Krasnodar under årets säsong, och ser ut att bli en nyckelspelare för landslaget i VM.

- Det har gått bra tycker jag och jag har fått göra lite mål och assist och fått mycket speltid, säger han till Fotbollskanalen, och tillägger:

- Det känns som att jag har fått mer ansvar och det ska jag försöka ta med till VM.

Den ansedda tidningen FourFourTwo inkluderade Claesson i deras lista över VM:s mest lovande spelare - med potential att göra avtryck i Ryssland.

- Jag fick precis reda på det så det är roligt och det kanske har att göra med att jag är i Ryssland och är van med landet.

Claesson ser ut att få en liknande roll i landslaget som den han har i Krasnodar, menar Claesson. Men det finns en liten skillnad.

- Jag har väl lite mer boll och är lite mer med i spelet i Krasnodar men det beror på att vi är mer bollförande än vad ett svenskt landslag är. Men det är rätt naturligt att vi lägger oss lite mer defensivt, som i matchen mot Italien till exempel.

John Guidetti behövde avbryta dagens träning och ser ut att missa Sveriges kommande träningsmatcher.

- Först och främst är det tråkigt att få en spelare skadad så det är synd för John men förhoppningsvis är han tillbaka snart. Man märkte att han fick väldigt ont men sen såg jag att det var foten och inte knät och det är bra, säger Claesson.

Publicerad 2018-05-31 kl 17:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons