Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Coronautbrott stoppade Lindahl - Gerhardsson ställs inför tufft val: "Konkurrenssituationen har ökat"

Sverige (dam)

STOCKHOLM. Sverige får klara sig utan Hedvig Lindahl.
Då har förbundskapten Peter Gerhardsson ett tufft beslut att fatta om målvaktsfrågan.
- Vi har några idéer men det får visa sig, säger Gerhardsson till Fotbollskanalen.

6:30
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas en intervju med Peter Gerhardsson från måndagens träning med landslaget.

Hedvig Lindahl togs som väntat ut till landslaget som möter USA (10/4) och Polen (13/4). Bara timmar innan samlingen inleddes beslutade man att låta målvakten stanna hemma. Anledningen? Coronautbrott i Atlético Madrid.

- Det var ett medicinskt beslut, så det fanns inte mycket att göra. Vi måste hantera det med att ta in nya spelare, så nu får de hantera smittan i Atlético. Jag vet inte i nuläget vad som händer där, men matchen igår blev ju inställd, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson till Fotbollskanalen.

BK Häckens Jennifer Falk, Chelseas Zećira Mušović eller Lindahl-ersättaren Emma Holmgren (Eskilstuna United) finns att tillgå. Och förbundskapten menar att där inte är någon given etta.

ANNONS

- Det är egentligen ingen skillnad på om det är backar, mittfältare eller forwards. Konkurrens är bra och när Hedvig var borta under hösten var det Zećira och Jennifer som stod och gjorde det bra, så konkurrenssituationen har ökat. Sedan har Emma också varit med och gjort det bra och vi vet att i de här matcherna kommer inte Hedvig stå, så det är bra när konkurrensen ökar. Det tycker jag att den gjort.

Har ni bestämt något upplägg för målvakterna kring den här samlingen sett till speltid?
- Vi har våra ideer men det får visa sig. Vi spelar av en match först och det är mot USA, så det blir den första, sen hur vi gör mot Polen får vi se. Men vad valet blir till lördag får vi se.

Vad vill du se från laget under den här samlingen?
- Det finns så mycket man vill se, man vill vinna. Men vi får ta oss an USA först. Vi har mött dem två gånger under vår tid här, dels i VM och en träningslandskamp 2019, och någonstans, oavsett om det är försvarsspel eller anfallsspel vill man känna att man kan ro på dem självförtroendemässigt. Men jag hoppas att vi har närmat oss dem.

ANNONS
Publicerad 2021-04-05 kl 20:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto