TV: Drömresultat för Sverige – vann första play off-matchen

Sverige (herr)

SOLNA. Sverige har ett drömläge inför returen i play off-rundan av VM-kvalet.
De blågula vann den första matchen mot Italien med 1-0 på hemmaplan.
- Det kommer bli ett jävla krig nu, säger Marcus Berg.

Italien var ytterst nära att sätta 1-0 redan i den sjätte minuten, när ett inlägg från Matteo Darmian gav Andrea Belotti ett drömläge bara någon meter ifrån mål. Men Belottis nick gick tätt utanför ena stolpen.

Någon minut senare sköt Ola Toivonen bara decimeter utanför ena stolpen, efter att ha fått ett läge att avsluta precis bakom straffområdeslinjen.

I paus stod det 0-0 och Sverige skapade flera chanser i den första halvleken. Bland annat brände de blågula två farliga frisparkslägen och Marcus Berg var nära att peta in 1-0 från nära håll.

I inledningen av den andra halvleken skapade Italien ett tryck på Sverige, men efter en timmes spel satte helt plötsligt Blågult 1-0. Inhopparen Jakob Johansson dunkade in en halvvolley i nät från en position runt straffområdeslinjen, via italienske mittfältaren Daniele De Rossi.

- Det var ingen dålig tajming (att göra första landslagsmålet). Det är klart att det är jätteskönt. Vi gjorde mål och har med oss en seger ner till Italien, säger Johansson till Kanal 5.

- Det var en andraboll, där jag låg rätt i position och kom rätt till bollen. Det blev en okej träff, som sedan slumpar sig och kommer på någon spelare i straffområdet, som ställer Buffon. Det var skönt att ta turen på sin sida.

I den 70:e minuten var Italien bara centimeter ifrån att kvittera. Matteo Darmian drog till utanför straffområdet och träffade stolpen, innan bollen hamnade i Robin Olsens famn efter att en svensk försvarare petat bort bollen när Italiens anfallare ville hugga på returen.

Sverige höll tätt matchen ut och vann med 1-0. På måndag spelas returen, i Milano. Gör Sverige ett bortamål då, måste Italien göra tre mål för att ta sig vidare till VM. Gör Sverige två mål måste Italien göra fyra mål, och så vidare.

- Det kommer bli en annan match nu. Det är viktigt att vi inte faller så lågt då. Det kommer bli ett jävla krig, säger Sveriges anfallare Marcus Berg.

- Vi ägde första halvlek. Sedan lät vi Italien spela utanför oss och höll tätt i boxen. Skönt att vi höll nollan.