TV: Drömstart för nya U21 - Strandberg med hattrick

U21-EM

FALKENBERG. Två mål på mindre än fem minuter och ett fullbordat hattrick innan paus.
En stekhet Carlos Strandberg gav U21-landslaget en drömstart på EM-kvalet.
Mötet med Cypern slutade 4-1.

Se höjdpunkterna från Sveriges seger mot Cypern i spelaren ovan.

Nytt kval, nya spelare och en ny förbundskapten.

Under tisdagen inledde ett förändrat svenskt U21-landslag resan mot EM i Italien och San Marino 2019 med match mot Cypern.

Roland Nilsson stod vid sidlinjen och coachade. Färska debutanter som Joel Andersson och Mattias Svanberg fanns med i startelvan.

Tillsammans stod de för en strålande prestation.

Allt började i ett sanslöst tempo. De blågula hade gjort 2-0 innan klockan slagit fem minuter. Carlos Strandberg målskytt båda gångerna.

Malmö FF-anfallaren inledde med att avsluta lågt intill den första stolpen efter att Joel Andersson dundrat fram på vänsterkanten och spelat snett inåt bakåt.

Inte många minuter senare kom Strandberg fri med målvakten efter att Cypern slarvat och Anton Salétros skickat en sylvass boll i djupet. Anfallaren var iskall på nytt och rullade enkelt bollen i nät.

Det var en svensk drömstart. Och för Strandberg mål nummer sju och åtta på 15 U21-landskamper.

Han skulle noteras för det nionde innan den första halvleken var över.

I den 38:e minuten släppte Engvall bollen i djupet, Strandberg tog emot och satte fart. Ingen stoppade honom. Anfallaren avslutade aktionen med att läckert lyfta bollen över Cyperns målvakt. Hattricket fullbordat.

Efter paus lugnade matchen ner sig en aning, men undantag för ett par smågriniga situationer.
Farligast för svensk del blev det när Gustav Engvall gled igenom i matchminut 74. In från vänster lyckades anfallaren dock inte överlista bortamålvakten.

Två minuter senare byttes hattrick-hjälten Strandberg ut till ljudet av rungande applåder. Alexander Isak kastades in för att ersätta. Dortmund-anfallaren fick också ett fin målchans sedan Joel Asoro, en annan inhoppare, spelat in från höger. Isaks avslut, mot första hörnet, täcktes dock till hörna.

En tredje inhoppare, Jordan Larsson, var också nära att skjuta in sig i målprotokollet, men brände chansen i slutminuterna.

Istället var det Erdal Rakip som hittade nätet när han gled igenom och lyfte bollen i mål på tilläggstid. Strax därefter reducerade Cypern genom Andreas Fragkou och matchen slutade 4-1.

Om en månad väntar Belgien på bortaplan för U21-landslaget. Ett tuffare test, såklart.

Lagens startelvor

Sverige (4-4-2): Dahlberg - Wahlqvist, Dagerstål, Brorsson, Andersson - Rakip, Ssewankambo, Salétros, Svanberg (Asoro, 73') - Engvall (Larsson, 86'), Strandberg (Isak, 76').

Cypern (4-2-3-1): Christodoulou - Karo, Artymatas, Anastasiou (Kyriakou, 68'), Wheeler - Soteriou, Andreou - Fragkou, Panagi (Komodikis, 82'), Pittas - Iosfidis (Ilia, 72').

Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-05 kl 20:38