POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

TV: Durmaz besviken på Sef-topparna efter Facebook-kommentarerna: "Det som äter mig inombords mest"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett utdrag från intervjun med Durmaz i spelaren.

Sedan Jimmy Durmaz och svenska landslaget fördömde de kommentarer han fick utstå efter Sveriges förlust mot Tyskland i VM har det varit tyst. 
Nu uttalar sig mittfältaren för första gången.
- Nu är det dags att ta upp det, säger han till TV4. 

Jimmy Durmaz byttes in i Sveriges gruppspelsmatch mot Tyskland i VM. När klockan hade tickat över 90 minuter drog mittfältaren på sig en frispark som sedan Toni Kroos kunde sätta dit matchavgörande 2-1 på.

Efter matchen fick Durmaz utstå hård kritik och rasistiska kommentarer på sociala medier. Efter matchen höll mittfältaren ett tal där han fick stöd av landslagskollegorna.

- Jag är fotbollsspelare på högsta nivå. Att bli kritiserad är något vi lever med. Det ingår i vårt jobb och det tar vi alla dagar i veckan. Men att bli kallad "blattejävel", "självmordsbombare", få hot mot min familj, mot mina barn - och att få mordhot - det är helt oacceptabelt. Jag är svensk och med stolthet bär jag vår tröja och vår flagga. Sedan vill jag samtidigt passa på att tacka alla fina och underbara människor där ute som sprider glädje. Det värmer i oss allihop. Vi står enade, vi är Sverige och boys: "Fuck rasism", sa Durmaz, där just det sista uttalandet sas i kör av samtliga spelare, sade Durmaz då.

Bland de som uttalade sig negativt fanns Sef-topparna Carl-Henric Stjerna och Mats Enquist.  På sin Facebook skrev Stierna, som är varumärkeschef i Sef: 

"Kan vi vara överens om att Jimmy Durmaz precis gjorde sin sista landskamp?”, skrev Sef varumärkesansvarige Carl-Henric Stjerna.

"Bara om det gäller Kiese-Thelin med...", svarade generalsekreteraren Mats Enquist.

Efter Enquist och Stjernas uttalanden har Sef bett om ursäkt både till laget och Svenska Fotbollförbundet, men inte med Jimmy Durmaz personligen. 

- Det finns många som har gjort fel, högt uppsatta, som inte bör vara i den posten, säger Durmaz i en intervju med TV4:s Frida Nordstrand.

- Fine, ta det med mig men vad har Isaac med det att göra. Han har absolut ingenting med det att göra.

Har du fått någon ursäkt?
- Nej.

Ingenting?
- Nej.

Inte ett ord?
- Ingenting.

- Det har varit väldigt tyst om det. Jag ville inte uttala mig i VM för då hade det inte hänt något. Nu är det dags att ta upp det. Det har gått ett tag nu. Det är det som äter mig inombords mest just nu.  

När Fotbollskanalen når Sef generalsekreterare Mats Enquist säger han:

- Vi har lämnat en ursäkt både till laget och förbundet. Jag har inga ytterligare kommentarer än så.

Du har inte varit i personlig kontakt med Jimmy Durmaz?
- Nej. De var mitt uppe i ett VM och hade annat att fokusera på.

Hela TV4:s intervju med Jimmy Durmaz kommer att publiceras under morgondagen på Fotbollskanalen.

Publicerad 2018-07-29 kl 19:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå