Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Ekdal kan missa returen: "Känns tveksamt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Ekdal i spelaren ovan.

Albin Ekdal fick kliva av efter att ryggskadan gjorde sig påmind.
Tveksamt om han spelar på måndag.
- Självklart vill jag spela men inser att det blir tufft, säger han.

Albin Ekdal var tillbaka från start i landslaget mot Italien men redan efter en timme fick han kliva av. Han skulle försvara vid ett inlägg och det gjorde ont i både lår och rygg och det var bara att kliva av. Allt talar för att Hamburg-spelaren därmed missar returen på måndag i Milano.

- Klart jag vill spela, det kändes bra den timme jag spelade. Tycker vi gjorde en bra första halvlek och vi skapade mycket. Självklart vill jag spela men inser att det blir tufft, säger han.

Är något trasigt?
- Det är för tidigt att säga vad det är. Vi får se i dagarna.

I en tv-intervju med Fotbollskanalen säger också Ekdal:

- Det känns tveksamt (om han kan spela i returen).

Albin Ekdal var nöjd med den svenska insatsen och ansåg att det var en rättvis seger som ger ett bra utgångsläge. Men mittfältaren som spelat många år i Italien varnar för hemmalaget.

- Vi är medvetna om att det blir tuffare på måndag. Vi måste göra som i dag, vara extremt lojala mot varandra i försvarsspelet och göra jobbet till hundra procent. Förhoppningsvis petar vi in en boll i motståndarnas mål och då ser det ljust ut.

- Det här är en väldig tuff förlust för Italien som är ett lag som ska spela VM. Nu är det riktigt illa ute och de kommer att bli sågade och då komma extra laddade. Vi kommer att se ett annat Italien på måndag, i dag var de inte så skrämmande.

På dig låter det som om det blir tuffare för Sverige när de nu blir sågade, eller?
- Ja, jag tror att de kommer att få en väckarklocka. De är tillräckligt smarta för att förstå att de måste höja sig några snäpp men det blir en annan match med fansen i ryggen på hemmaplan. De brukar fungera bra under press och nu har de kniven på strupen. 

Publicerad 2017-11-11 kl 00:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons