Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

TV: Ekwall: "Turkiets landslag är en sannolik måltavla"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sveriges landskamp mot Turkiet har kritiserats hårt. Patrick Ekwall tycker inte att matchen borde spelas.
- Just Turkiet och Turkiets fotbollslandslag är en sannolik intressant måltavla, säger han från Antalya.

I morgon, torsdag, möter Sverige Turkiet i en mycket omdiskuterad landskamp. Matchen har mötts av kritik efter att flera terrorattentat ägt rum i Turkiet den senaste tiden. Och det svenska fotbollsförbundet ändrade inte åsikt i frågan efter terrordåden i Bryssel under tisdagsmorgonen.

- De hävdar med bestämdhet att allting är under kontroll och att alla säkerhetsföreskrifter säger att det finns inga risker. Att matchen ska spelas för att läget, när det gäller just den här matchen i den lite slumrande turistorten Antalya, är lugnt. Det är vad förbundet har sagt och fortfarande står fast vid, säger Patrick Ekwall i Nyhetsmorgon.

Ekwall har tidigare bloggat om att han inte tycker att landskampen mot Turkiet borde spelas. I Nyhetsmorgon berättar han vidare om resonemanget och varför den stora kritiken uppkommit.

- Framförallt så handlar det om att läget i Turkiet, det politiska läget, är instabilt. Det har ju varit attentat i Turkiet den närmaste tiden. En stormatch i Istanbul mellan Fenerbahce och Galatasaray ställdes in, eller i alla fall sköts upp, säger Ekwall.

- Och sen är det ju också så, det får vi inte glömma i sammanhanget, så som det vidriga läget är ute i Europa. Att just Turkiet och Turkiets fotbollslandslag är en sannolik intressant måltavla i en fotbollsmatch och i en stor samling människor på en fullsatt arena för olika terroristorganisationer.

Publicerad 2016-03-23 kl 09:42

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER