Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Elmander om Zlatans utskällning: Han ville ha bollen

SOLNA. I den första halvleken fick Johan Elmander en rejäl tillrättavisning av Zlatan Ibrahimovic. Inte så allvarligt enligt Elmander.
- Äh, vi diskuterade bara, säger han.

Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander hade inte så lätt att hitta varandra på planen när Sverige slog Moldavien med 2-1. I den första halvleken visade också Zlatan sitt missnöje när han skrek på Elmander och hytte med fingret.

- Det var ingen fara. Han ville ha bollen och jag spelade den till honom också, säger Elmander som inte tycker att det var en så stor grej.

- Äh, vi diskuterade bara och diskussioner har vi alltid på planen. Det har vi på träningarna också som ni kan se.

Hur var samspelet mellan er?
- Det är upp och ner. Någon gång missuppfattade vi varandra men emellanåt hittar vi varandra riktigt bra. Det speglade väl matchen – att det var väldigt mycket upp och ner.

Men trots att samspelet med Zlatan inte gick perfekt så var Johan Elmander glad över att få spela centralt, även om det var i en släpande roll och inte som renodlad anfallare.

- Jag spelar hellre centralt än ute på kanten, säger han.

Är det här en position som du vill fortsätta på?
- Absolut, jag spelar heller där än på kanten. Men det är hård konkurrens, det är upp till Erik (Hamrén, förbundskapten).

Zlatan Ibrahimovic missade en straff i den första halvleken efter att själv ha blivit kapad av Norrköpingsbacken Petru Racu. Men Elmander tycker inte att det automatiskt innebär att det är dags att byta straffskytt.

- Det är upp till var och en hur man känner. Om Zlatan känner i nästa match att han vill ta straffen och känner sig bombsäker så ska han absolut ta den.

Men han erkänner också att han inte skulle ha något emot att själv ta över rollen.
- Får jag frågan så absolut.

Publicerad 2011-03-30 kl 00:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons