Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Elva spelare klara - Sverige kan åka utan full trupp

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Elva spelare är klara för OS-spel.
För resten av 35-mannatruppen råder det frågetecken.
Sverige kan åka till Rio med ofullständig trupp.
- Det är en extremt komplex situation, säger förbundskaptenen Håkan Ericson.

linde

rinne

konatre

lundqvuist

j nilsson

quaison

sema

tankovic

tibbling

ishak

jordan

I dag presenterade förbundskaptenen Håkan Ericson 35-mannatruppen till OS. Blott elva av spelarna är helt klara för spel. Övriga spelare kan, i teorin, fortfarande stoppas från sina klubblag fram tills avresan mot Brasilien.

- Ur ett sportsligt perspektivt helt barrockt att redan nu bestämma vilka 35 spelare som ska vara med, säger Håkan Ericson, som såg tyngd ut på presskonferensen. 

Bland listan på spelare som stoppats av sina klubbar finns bland annat Herenveen med Sam Larsson och Arber Zeneli, FCK med Ludwig Augustinsson, Kristoffer Olssons Nordsjälland, Benfica (Viktor Nilsson Lindelöf) och Emil Krafths Bologna.

- Ett dåligt exempel: Bologna. Var nere och hälsade på dem i maj månad. Fick ja på Emil Krafth från tidigt läge. I går ringde Marco Di Vaio, sportchefen, och sa att de ändrat sig. Den situationen vi sitter i fram tills vi sitter på planet ner till Brasilien.

Men både EM-aktuelle Nilsson Lindelöf och Augustinsson är uttagna i truppen.

- Viktor har fått ett genombrott i Benfica. Finns nog klubbar högre upp i rangordningen som är intresserade. Det är bara min spekulation, säger Håkan Ericson.

Enligt förbundskaptenen finns det en risk för att Sverige kan åka med ofullständig trupp. Bekymret med att få ihop en 35-mannatrupp har också gjort att Ericson tvekat på sin fortsatta roll som förbundskapten.

Hur känner du idag när du hamnat i det här kaoset?
- Jag förstod nog det här kaoset redan vid årsskiftet, det gick upp för mig att Fifa inte skulle ändra på regeln med officiellt datum. Hade förhoppning om att komma överens med de svenska klubbarna, för att planera och kunna bygga sin trupp utifrån det. Det gick inte få till det av olika anledningar. Då hade jag en stark dialog med mig själv, om jag skulle vara kvar på det här uppdraget. Jag såg möjligheterna och det gör jag än i dag. Vi ska göra någonting bra av det här.

Ericson höll ändå en diplomatisk ton under presskonferensen - men skickade en syrlig passning till några klubbar som stoppat spelare.

- Jag har inte hamnat i konflikt med någon klubb. Redan i januari träffade jag tränarna och konstaterade att det här är en situation som ingen mår bra av. Jag har mer förståelse för klubbar som FCK och Benfica. I min värld är man illa ute om ens start av serien står och faller på en spelare. Jag har också förståelse för klubbar som ska ut i Europa och spela.

Spelarna som definitvt är klara för OS-spel är Andreas Linde, Jacob Rinne, Pa Konate, Adam Lundqvist, Joakim Nilsson, Ken Sema, Muamer Tankovic, Simon Tibbling, Mikael Ishak och Jordan Larsson.

Se hela presskonferensen med Håkan Ericson i spelaren ovan.

Publicerad 2016-06-15 kl 12:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons