Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Enklare väg än tidigare till mästerskap - men Hamrén tror det blir tufft: "Inte lugnare nu"

Foto: Scanpix.

Nästa

Avbryt
Försök igen

ANKARA. De tre bästa lagen i gruppen kan nå EM.
Men Erik Hamrén känner samma press som i VM-kvalet.
- Det är samma press som tidigare även om möjligheterna är större, säger han.

Sverige slutade tvåa bakom Tyskland i VM-kvalgruppen vilket tog laget till playoff mot Portugal. I EM-kvalet går de två bästa lagen vidare till slutspel samtidigt som trean kan ta sig vidare via kval. Men Erik Hamrén känner samma press som tidigare.

- Jag upplever att det är samma press även om det är fler lag och fler möjligheter. Men Irland kom fyra i vår VM-kvalgrupp och det är ett bra lag. Hade det varit samma regler nu så hade Irland varit borta, säger Hamrén.

- Ryssland fick vi från den första seedningsgruppen och där kunde vi fått en svårare lottning, men Ryssland är favoriter. Österrike är en svår lottning och det är även en tuff lott med Montenegro från den fjärde seedningen som ledde sin VM-kvalgrupp länge. Så det är inte lugnare nu, det är samma press som tidigare även om möjligheterna är större.

Turkiet är den första av fyra träningslandskamper innan höstens EM-kval. För Erik Hamrén är onsdagens match viktig.

- Det är starten för EM-kvalet och därför är det en viktig match för oss. Vi har viktiga matcher innan EM-kvalet. Vi vill spela ihop ett lag och testa några nya spelare, säger han.

- Både vi och Turkiet missade VM. Vi är ganska jämna även om vi spelade playoff. I deras senaste matcher mot Nordirland och Vitryssland spelade Turkiet väldigt bra. Jag ser fram emot matchen och utmaningen.

Känner du att du har utrymme att  testa spelare?

- Det blir en mix. Vi kommer att ha en till träningslandskamp. Det blir både och. Vi vill spela ihop ett lag men har samtidigt möjlighet att testa lite spelare mot Turkiet, Belgien och Danmark. Det är viktigt att vi har ett bra team om vi ska lyckas. Att få till gruppen är viktigt.

- Vi kommer att prata en del om vad vi ska jobba med, men det blir nog mer vid nästa samling eftersom det är kort tid den här gången. Nu ska vi komma igång. Vi ska kolla på Portugal vad som var bra och vad vi kan förbättra. Det blir en uppstart och det är en del nya spelare som är med för första gången. Det blir intressant att få se nya spelarna. Vi måste komma fram till vad vi ska vara bättre på än motståndarna.

Kan du säga något som du vill förbättra?

- Vi släppte in lite för många mål mot bra motstånd. Det måste vi bli bättre på.

Turkisk media var nyfikna på om Zlatan Ibrahimovic kommer att starta i onsdagens match. Anfallaren spelade 90 minuter i söndagens 2-0-seger mot Marseille.

- Vi får se om han startar eller inte. Han har haft lite problem med ryggen så vi får se. Jag tror att han kommer att spela men vi får se.

Publicerad 2014-03-03 kl 14:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons