Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Ericson om utbytet med Andersson: "Fantastiskt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det kryllar av spelare som är aktuella både för Håkan Ericsons U21-landslag och Janne Anderssons A-landslag.
- Det ska vara en så kort linje som möjligt mellan U21- och A-landslaget, säger Ericson till Fotbollskanalen.

Till sommaren ska Håkan Ericson försöka upprepa den svenska succén från U21-EM i Tjeckien 2015. Förbundskaptenen kan komma att göra det med flera spelare som är ordinarie i A-landslaget. Utbytet fungerar åt båda håll. När Janne Andersson tog ut sin trupp till januariturnén var det många spelare som normalt spelar med U21-landslaget.

- Det är som med Erik, vi har en dialog om det. Det är ju Peter (Wettergren, assisterande A-landslaget) och Janne som slutligen tar ut truppen här. Men vi har haft ett par sittningar här under november och december där vi har pratat trupp. Och det brukar ligga nånstans mellan åtta till elva U21-aktuella spelare och jag tror att det är nio om jag räknat rätt i den här truppen. Så det är ett normalt utfall och som det ska vara tycker jag på den här lite yngre truppen som man åker med till januariturnén. Och för mig är det fantastiskt naturligtvis att de får prova en lite högre nivå också, säger Ericson till Fotbollskanalen.

Janne har ju snott din backlinje rakt av, du kan ju använda en A-lagsbacklinje om du skulle vilja.
- (skratt) Då kanske jag snor tillbaka hans till sommaren. Vi får se vilka som slår sig in. Nä men det är väl härligt att det är så. Det ska vara en så kort linje som möjligt mellan U21- och A-landslaget. Det är ju det det går ut på. Nu ser det ut att vara på väg dit ordentligt och det är precis vad vi strävar efter. Dels vill vi gå till EM med laget men vi vill också kunna förbereda spelarna att vara med i ett A-landslag. Och just nu är det som sagt väldigt många som är aktuella.

Se hela intervjun med Håkan Ericson i spelaren ovan.

Publicerad 2016-12-07 kl 18:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons