Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
4:58

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun i spelaren ovan.

TV: Eriksson lagkapten mot Irland: "En av de mest rutinerade i laget"

5v

DUBLIN/STOCKHOLM. Magdalena Eriksson är lagkapten mot Irland.
Chelsea-backen är redo för att bära bindeln i landslaget.
- Det känns jättekul, säger backen till TV4. 

Sverige ställs under torsdagen mot Irland på bortaplan i VM-kvalet. I Caroline Segers frånvaro är mittbacken Magdalena Eriksson lagkapten för det svenska landslaget.

Eriksson, som även är kapten i Chelsea, är glad över det nya ansvaret.

- I grunden förändrar det ingenting. Jag kommer fortfarande att vara samma person och kommer att spela på samma sätt, men det är en otrolig ära. Det känns jättekul att Peter (Gerhardsson, förbundskapten) har det förtroendet för mig, men det förändrar egentligen ingenting. Jag kommer att spela på samma sätt och vi kommer att vara samma Sverige oavsett, säger Eriksson till TV4.

ANNONS

Varför tror du att du får vara lagkapten?
- Det är väl en kombination av att jag har haft den rollen tidigare. Jag har den i mitt klubblag, men jag har även samlat på mig några landskamper på nacken. Jag får väl betraktas som en av de mest rutinerade i det här laget. Det handlar om att han (Peter Gerhardsson, förbundskapten) vet att jag kan ta ett sådant ansvar utan att det påverkar mig allt för mycket, säger Eriksson.

Har det alltid varit naturligt för dig att vara en ledare och ett lagkaptensämne?
- Jag tycker att mitt ledarskap utvecklats med att jag mognat som person och växt. Av någon anledning har jag ofta varit lagkapten i klubblagen som jag spelat i och i ungdomslandslag lite här och där. Det har väl funnits där, men jag tycker att det mognat, förfinats och blivit bättre och bättre med åren och med erfarenhet. 

ANNONS

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson om lagkaptensvalet:

- Hon är lagkapten i Chelsea och har även varit lagkapten hos oss. Vi har många bra ledare, så på så sätt finns det några som kan vara lagkapten. Det viktigaste är att vi har många bra ledare i truppen - och "Magda" kommer att vara kapten i morgon om hon får spela, säger han och fortsätter:

- Hon är taktiskt skicklig och är en person som har varit väldigt engagerad i de taktiska delarna under hela min period här. Ibland är det svårt att få ut saker från sidan och då är det en trygghet med "Magda", som förstår våra stora taktiska planer och även kan vidarebefordra sådant på planen, även om det ligger taktiskt ansvar på alla spelare. "Magda" kan kanske bli tränare sedan. Vi får se. 

Hur ser du på Eriksson som en potentiell lagkapten långsiktigt i landslaget med tanke på att Caroline Seger kanske inte har så många år kvar?

ANNONS
- Om man är kapten här i morgon är det klart att de möjligheterna finns. Det är en konkurrenssituation även om den posten, så vi får se. 

5:19
Nästa

Avbryt
Publicerad 2021-10-20 kl 17:41
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto