POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)
2v

TV: Eriksson nöjd efter storsegern: ”Vi fick kämpa otroligt mycket för våra mål"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Magdalena Eriksson i spelaren ovan.

Sverige slog Slovakien med stora siffror i EM-kvalet, en match som slutade med 7-0-seger för Sverige.
Men Magdalena Eriksson tyckte inte att det var en enkel match.
- Vi fick kämpa otroligt mycket för våra mål och fortsätter man att mala på så kommer målen till slut, säger mittbacken till TV4.

Sverige hade svårt att få spelet att stämma de första minuterna mot Slovakien, men efter det släppte allt. Efter tre mål i den första gjorde Sverige fyra i den andra och vann till slut med klara 7-0. Det var Sveriges tredje klara seger på tre matcher i EM-kvalet.

 - Jag tycker vi gör en otroligt bra match i sin helhet. Vi hade en lite trevande inledning men när vi får en två, tre mål får vi lite islossning. Jag tycket andra halvlek är nästintill perfekt på alla sätt. Vi spelar otroligt bra anfallsfotboll och vi spelar snabbt hela matchen igenom och visar att vi har en bra fysik och orkar bryta ner motståndarna så jag är otroligt nöjd med, säger Magdalena Eriksson till TV4.

TV4: Du skrattar nästan när jag säger sju mål, gick det enkelt?
- Det tycker jag absolut inte. Vi fick kämpa otroligt mycket för våra mål och fortsätter man att mala på så kommer målen till slut. Vi visat att vi är hungriga att göra mer mål, vi stannar inte av vid tre mål utan fortsätter. Otroligt kul att se och det är många bra inhopp även i dag.

Erikson säger också att hon och Linda Sembrant satte ett bra tempo från backlinjen. Hon menar att det var något mittbacksparet pratade om, förutom att hålla nollan.

Hon menar även att självförtroendet i laget är bra, efter sommarens VM-brons och inledningen av EM-kvalet med tre vinster.

- Ja, men man tycker det. Vi visar även att om vi har perioder i matcher där vi inte presterar lika så bra så kommer vi tillbaka igen. Det tycker jag vi visar mot Ungern och det visar vi här i dag igen och det är otroligt starkt mentalt.

Se intervjun med Magdalena Eriksson i spelaren högst upp.

Publicerad 2019-10-08 kl 22:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå