POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN

TV: Eriksson om konkurrensen: "Vänsterfoten gör mig unik"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Två matcher i Algarve Cup - och två hållda nollor för Sverige.
Konkurrensen är tuff bland mittbackarna.
- Det är min vänsterfot som gör mig unik i den här konkurrenssituationen med de andra tre mittbackarna, säger Magdalena Eriksson.

Sverige följde upp 1-0-segern mot Australien med att i går kväll spela 0-0 mot Kina i Algarve Cup.

- Det var en tuff match. Vi började lite knackigt och hittade inte så mycket relationer med varandra. Men jag tycker att vi jobbade oss in i matchen och i andra halvlek känns det stabilt. Vi har trycket på dem men skapar inte riktigt lika mycket chanser i andra halvlek. Men jag tycker att vi gör en godkänd match, vi håller nollan och Hilda (Carlén) gör en bra insats i målet. Det var tufft, säger Linköping-backen Magdalena Eriksson efter matchen.

Vad säger du om din egen insats?
- Jag börjar precis som resten av laget lite knackigt och har en del felpass i början. Totalt sett som lag ska vi bara spela enklare, försöka hitta bollar bakom dem och trycka ner dem lite. Men jag tycker att jag jobbar mig in i matchen mer och mer.

Två olika mittbackspar och två nollor de här två matcherna. Det är hård konkurrens?
- Ja, det tycker jag, det är väldigt bra konkurrens. Jag tycker att vi har fyra stabila mittbackar och tre väldigt bra målvakter här i Algarve, och det är otroligt kul. Det är viktigt att ha en sådan bredd i truppen. Det är klart att det tog ett tag innan jag och Emma (Berglund) hittade varandra. Det var vår första match tillsammans på ett bra tag, så det blir bättre och bättre.

Det såg ut som att du tog för dig mycket med din vänsterfot och använde den mycket. Är det något som Pia Sundhage snackat om att hon behöver som konkurrens?
- Det är det som gör mig unik i den här konkurrenssituationen med de andra tre mittbackarna, att jag har en vänsterfot. Så det är klart att jag vill visa upp den. Men jag tycker att jag kan visa ännu mer med den än jag gjorde i dag.

Se intervjun med Eriksson i spelaren ovan.

Publicerad 2017-03-04 kl 09:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå