Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
48v

TV: Eriksson om nya avtalet: "Vi ville ha en ordentlig höjning"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter hotet om bojkott av Fotbollsgalan kom en lösning.
Under onsdagen kom damlandslaget överens med SvFF om ett nytt avtal.
- Det är klart att det blir att det händer grejer när man sätter lite press, säger Magdalena Eriksson till TV4.

Efter ett möte under onsdagen är spelarna i damlandslaget och Svenska Fotbollförbundet överens om ett nytt avtal. Därmed kommer spelarna också gå på Fotbollsgalan på måndag, och spela träningslandskampen mot Frankrike den 27 november.

- Det känns jättekul, det var det som var ambitionen från början och det var precis det vi ville och nu kan vi gå på galan och vi kan fira svensk fotboll och alla framgångar vi har haft i år, säger Magdalena Eriksson till TV4.

- Vi ville ha en ordentlig höjning och vi tyckte att vi förtjänade bättre än vad vi hade. Och det tog ett tag att mötas, vilket det gör i förhandlingar. Det är så det fungerar och vi är glada nu att det har kommit på plats.

Vad säger du om ersättningsnivån nu i det nya avtalet?
- Vi är nöjda.

På det första mötet efter hotet om bojkott kom alltså SvFF och spelarna överens om ett nytt avtal. Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand menade att det hade skett oavsett, men Magdalena Eriksson menar att det bidrog.

- Det är klart att det blir att det händer grejer när man sätter lite press. Men jag hörde också att de kommit överens om att under den här veckan så skulle de försöka hitta en lösning och jag är jätteglad att de gjorde det.

Publicerad 2017-11-15 kl 21:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons