POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)
2v

TV: Eriksson vill avsluta lyckat landslagsår med seger: "Absolut bästa tänkbara scenario"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Sverige tog i somras VM-brons i Frankrike.
Nu vill Magdalena Eriksson avsluta ett lyckat år med seger mot USA. 
- Det skulle vara absolut tänkbara scenario, säger hon till TV4. 

Sverige bärgade i somras ett VM-brons i Frankrike och har därefter inlett EM-kvalspelet med tre raka segrar. Peter Gerhardsson har därmed inte mycket att klaga på som förbundskapten och Magdalena Eriksson menar att en seger mot USA natten till fredag vore ett fint avslut på ett väldigt lyckat år för det svenska damlandslaget. 

- Det hade varit ett perfekt sätt att avsluta det här året på. Vi har haft ett otroligt bra landslagsår och att få kunna avsluta med en vinst mot världsmästaren skulle vara absolut bästa tänkbara scenario, säger hon till TV4. 

Däremot menar hon att Sverige får se upp med världsmästarens vinnarmentalitet. 

- De går in i varje match med vetskapen om att de ska dominera och vinna. För oss handlar det om att matcha den mentaliteten och våga stå upp och tro på att vi kan vinna och slå dem. Det är ett fysiskt och tekniskt bra lag. De är väldigt kompletta, men det tycker jag också att vi är. Vi ska bara våga, säger hon och fortsätter:

- Det ska bli ett otroligt spännande test för oss. Det är regerande världsmästarna och det kommer att vara mycket publik på läktarna på deras hemmaplan. Vi ska bara gå ut och se vad vi kan göra, göra allt vi kan och förhoppningsvis få med oss ett bra resultat.

Finns det också en revanschlusta från VM?
- Ja, givetvis. Vi vet att det är ett riktigt bra lag och att det kommer att bli tufft, men att vi har chansen att rucka på dem. Vi ska göra allt vi kan för att få ett bra resultat.

Publicerad 2019-11-07 kl 08:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå