POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

TV: Exklusiv intervju med Nilsson Lindelöf: "Har trott på mig själv och bara kört"

Nästa

Avbryt
Försök igen

För exakt ett år sedan gjorde Victor Nilsson Lindelöf debut i A-landslaget.
I en exklusiv intervju berättar han om det stora genombrottet, livet i Portugal – och hans flickväns twittrande.
- Hon har en tendens att göra narr av mig, men det där är en rolig grej, säger Nilsson Lindelöf.

Den 24 mars 2016 gjorde Victor Nilsson Lindelöf sin debut i det svenska A-landslaget. Det blev förlust med 2-1 mot Turkiet i Antalya, men Lindelöf har fortsatt att få chansen i Blågult och utvecklats till en given pjäs i den svenska backlinjen.

Nilsson Lindelöfs karriär har gått spikrakt uppåt sedan han på ett bananskal halkade in i den svenska U21-elvan under EM 2015 efter att Emil Krafth blivit skadad.

Inför kvalmatchen mot Vitryssland och landskampen mot Portugal fick TV4 en exklusiv pratstund med det svenska Benfica-proffset.

- När jag väl får en chans så vill jag ta den. Jag vill visa upp mig från min bästa sida. Om man börjar med U21-EM så var det ju tråkigt för Emil att han blev skadad men det var en chans för mig att visa upp mig också. Jag känner mig alltid väl förberedd för att kunna prestera. Det är en av nycklarna; även om jag inte får spela så kan jag gå in och göra det bra när jag väl får chansen. Sedan har jag trott på mig själv och bara kört, säger han och fortsätter:

- Jag har det mentala och jag klarar att hantera saker under press. Du måste kunna träna hårt, men du måste ha den mentala biten för att orka träna och för att klara all press.

Efter att Zlatan Ibrahimovic slutat i landslaget har Nilsson Lindelöf blivit en av de starkast lysande stjärnorna i Blågult. En roll som han inte har något emot.

- Jag har inga problem med att göra intervjuer, men jag tror att jag är en väldigt privat människa. Jag tycker om att ha mitt och de personerna jag tycker om nära mig. Jag behöver inte mer, det är en trygghet i sig. Jag har inget behov av att visa upp mig på något annat sätt. Det ger mig ingenting.

Men även om Nilsson Lindelöf håller hårt på sitt privatliv delar hans flickvän Maja med sig av en hel del på sociala medier. På Twitter har man bland annat kunna se hur mittbacken käkar ostbågar i bara kalsongerna – eller sitter helt fokuserad med att spela dataspel.

- Hon har en tendens att göra narr av mig, men det där är en rolig grej och är inga problem för mig. Hon är rolig och hon får göra där. Hon lägger upp lite saker, men det är inga värsting-saker. Om det hade varit en ”vanlig människa” hade det kanske inte varit lite roligt. Det är inte så vanligt att man får se den sidan av spelarna.

Nilsson Lindelöf umgås även en hel del med landslagskollegan John Guidetti:

- Jag tycker om sådana människor som har lätt till skratt och vågar ta för sig, prata och skoja, som inte har så mycket filter. Det är en skön känsla med människor som säger vad de tycker.

Victor Nilsson Lindelöf har under det senaste året fått uppleva många stora saker i karriären. Han har svårt att sätta fingret på något som smäller högre än det andra.

- Det har varit ganska många sådana saker både på landslagsnivå och på klubbnivå. Att få chansen att få representera mitt land i min första landskamp, att få chansen i mitt första stora mästerskap med A-landslaget, väldigt stort för mig. Debut i Champions. Många saker som har betytt mycket för mig och gett mig extra motivation.

Se intervjun med Nilsson Lindelöf i spelaren.

Publicerad 2017-03-24 kl 08:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå