POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1d

TV: Fischer: För mig blir det: "har vi inte kommit längre än så?"

Foto: Bildbyrån/TV4.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Nilla Fischer i Efter Fem i spelaren.

Ersättningen mellan herr- och dam-VM skiljer sig enormt.
Landslagsspelaren Nilla Fischer önskar att differenserna inte var så stora.
- Klyftan borde minska efter ju fler år som går, sa hon i Efter Fem.

Förra året spelades herr-VM i Ryssland och prispengarna omfattade 3,8 miljarder kronor. I sommar äger damernas världsmästerskap och då ligger 288 miljoner i potten. Det är ungefär 7,5 procent av vad herrarna fick.

- Det är så klart en enorm skillnad och det är klart att jag önskar att vi var närmare varandra nu än vad vi är. Klyftan borde minska efter ju fler år som går. Men det har inte bara med den ekonomiska frågan att göra, utan också om förutsättningar från liten flicka, eller pojke, till vuxna som spelar fotboll. Vi kan prata om det här (ersättning), men jag vill att helheten ska vara en icke-fråga, att flickor får och kan spela fotboll, sa landslagsspelaren Nilla Fischer i Efter Fem.

Nilla Fischer menade att förutsättningarna skiljer på många plan mellan herr- och damfotbollen. Och att damfotbollen nästan alltid sätts i andra hand.

- De organisationerna som bestämmer pratar mycket om att ”vi stöttar damfotbollen, vi tror på damfotbollen” och sedan väljer man hela tiden att prioritera herrfotbollen.

Ett exempel som Fischer gav på när förutsättningarna, förutom de rent ekonomiska, kan skilja sig är när det tyska herr- och damlandslaget spelar på samma dag i sommar.

- Det är så att Tyskland har fått ändra sin avsparkstid för att herrarna spelar samma dag och de (herrarna) ska ha den ”bästa” tv-tiden. För mig blir det: ”har vi inte kommit längre än så?”.

Se hela intervjun med Nilla Fischer i Efter fem i spelaren ovan.

Fotnot: Intervjun i Efter Fem gjordes i torsdags.

Publicerad 2019-05-18 kl 07:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå