TV: Fischer tvingades bryta med krampkänningen: "Ingen rödbetsjuice den här gången"

Sverige (dam)

Nilla Fischer tvingades utgå skadad i VM-kvartsfinalen mot Tyskland.
Efteråt gav hon lugnande besked.

Se situationen med Nilla Fischer i spelaren ovan.

Tyskland tog tidigt ledningen i lördagens VM-kvartsfinal mot Sverige. Men Sverige skulle båda kvittera och ta ledningen i början av den andra halvleken, efter mål av Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius.

Men allt var inte frid och fröjd i Sverige.

Först fick Fridolina Rolfö ett gult kort, vilket innebär att hon missar semifinalen mot Nederländerna.

Ett par minuter senare satte sig Nilla Fischer sig ned i defensivt straffområde. Sveriges läkarpersonal kom in på banan och meddelade till bänken att ett byte var nödvändigt. Hon ersattes av Amanda Ilestedt.

Efteråt gav Nilla Fischer lugnande besked.

- Jag fick krampkänning. Så jag kände att det hade varit väldigt dåligt om jag hade fått kramp i en löpduell så att de kommer igenom, säger hon.

På frågan om vad det kunde bero på svarade hon:

- Det är säkert värme och nervositet. Det är ingen rödbetsjuice den här gången i alla fall.

Rödbetsjuice? Jo, Sverige drack det under i VM-premiären för fyra år sedan, vilket ledde till att flera spelare fick krampkänningar.

Sverige vann VM-kvarten mot Tyskland med 2-1.

Sveriges möte med Nederländerna spelas på onsdag. Sändningen börjar klockan 19:30 på TV4, C More Fotboll och cmore.se. Matchstart är klockan 21.00.

Publicerad 2019-06-29 kl 22:43