Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

TV: Forsberg om tyska kritiken: "Tidningarna skrev: 'Vad är det här för spelare?'"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Emil Forsberg var ifrågasatt under sin första tid i RB Leipzig.
Nu har landslagsmannen slagit tillbaka med stor kraft och gör succé i Bundesliga.
- Jag visste att jag skulle bevisa hur bra jag är, säger han i en intervju med Fotbollskanalen. 

Inför kvällens träningslandskamp mot Ungern (som sänds i TV12) har Patrick Ekwall träffat Sveriges yttermittfältare Emil Forsberg för en längre intervju. Då pratar Forsberg bland annat om sitt speciella frisparksmål mot Frankrike och sättet som han skjuter frisparkar på, som han tränat på ända sedan tiden i Gif Sundsvall.

Landslagsmannen gör just nu succé i Bundesliga-nykomlingen RB Leipzig, som direkt blivit ett topplag i serien. Men allt gick inte på räls till en början i Tyskland för Forsberg, som första halvåret var kritiserad men sedan slog igenom rejält.

- Det var lugnt. Jag visste att jag skulle bevisa för alla hur bra jag är. Innan försäsongen (inför 2015/2016) var slut skrev massa tidningar: "Det här är 30-40 miljoner för ingenting" och: "Vad är det här för spelare?". Men det var lugnt, jag hade sportchefen Ralf (Rangnick) som trodde på mig och den andra säsongen blev jag ligans bästa spelare och vi tog oss upp till Bundesliga. Allt klaffar nu, säger Forsberg.

Forsberg pratar också om sin pappa Leif Forsberg, som under sin karriär spelade för Gif Sundsvall och IFK Göteborg, sin hund "Roffe" och nyblivna frun Shanga.

Ungern-Sverige sänds i TV12. Sändningen startar klockan 19.00.

Publicerad 2016-11-15 kl 12:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER