TV: Forsberg räddade Sverige från nederlag - avståndet till Norge intakt

Sverige (herr)

Sverige låg under med 1-0 i halvtid mot Norge.
Då räddade Emil Forsberg landslaget från ett nederlag genom att göra 1-1 i den andra halvleken.
- Överlag tycker jag att vi kan göra det mycket bättre, säger Forsberg till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Det blev 3-3 senast Sverige och Norge ställdes mot varandra på Ullevål, Oslo, i våras. Riktigt så öppen matchbild blev det inte när lagen möttes på Friends Arena under söndagen.

Med Marcus Berg på bänken skapade Sverige en hel del i första halvlek, bland annat fick Emil Forsberg ett bra läge att göra 1-0 på frispark efter dryga 20 minuters spel och kort därefter var Alexander Isak nära att hitta nätet på hörna. Trots det svenska spelövertaget i matchens första akt var det Norge som tog ledningen.

Precis före paus slog Andreas Granqvist en felpassning vid mittplan och det straffade sig. Norge kontrade och anfallaren Joshua King spelade till Martin Ødegaard som i sin tur förlängde till Stefan Johansen. Johansen kunde därefter enkelt placera in 1-0 bakom Robin Olsen. Det var också ställningen i halvtid.

Men Sverige lyckades resa och kvittera en kvart in i andra halvlek. Mikael Lustig fick bollen på kanten och skickade in ett inlägg i straffområdet. Alexander Isak tog ned bollen och sedan hamnade den hos Sebastian Larsson. Larsson spelade sedan till Ekdal som i sin tur passade till Emil Forsberg. Forsberg nöp till på ett tillslag och placerade in 1-1.

Matchen svängde en del i slutet, men målen uteblev och matchen slutade 1-1. Efter matchen tyckte Emil Forsberg att landslaget kunde presterat bättre.

- Överlag tycker jag att vi kan göra det mycket bättre, säger Forsberg till C More och fortsätter:

- Jag tycker att vi är för passiva i första halvlek och slarvar för mycket. Vi vågar inte ta initiativet och tappar bollen för enkelt.

Det oavgjorda resultatet innebär att Sverige fortfarande är tvåa i sin kvalgrupp, en poäng före Rumänien och två före Norge. Om Sverige slutar på andraplatsen i sin kvalgrupp innebär det avancemang till EM. Sverige har fyra matcher kvar att spela i kvalspelet. De mot Spanien, Malta, Färöarna och Rumänien. Om två lag i gruppen slutar på samma poäng är det inbördes möten och därefter målskillnad som fäller avgörandet om vilken nation som slutar före den andra.

Sverige: Robin Olsen -  Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Pierre Bengtsson - Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg - Robin Quaison, Alexander Isak.

Norge: Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Sander Berge, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King.