Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Fotbollskanalens spelarbetyg – Backman, Johansson och Bahoui i topp

Foto: Leif R Jansson / TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nabil Bahoui

ABU DHABI. Det svenska landslagsåret började bättre än 2013 slutade.

Ett ungt, svenskt landslag slog Moldavien med 2-1 (0-1).

Här är fotbollskanalens spelarbetyg:

5

4

3

Nicklas Backman
UT 77. Stark i duellerna. Låg oftast rätt i löpningarna. Värderade lägena både i offensiven och defensiven. Räddade ett givet mål med nick på mållinjen. Fick en smäll i första halvlek och fick kliva av och bli tejpad. 

Jakob Johansson
UT 64. Solid defensivt där han vann oerhört många dueller. Stark och rejäl mot fysiska motståndare. Brast en del i det offensiva spelet men hade samtidigt några snygga framspelningar.

Nabil Bahoui
Låg bakom Sveriges 1-1 (Erton Fejzullahu) med en frispark från 35 meter som det blev retur på och som han själv hade ordnat. Hade även en vass frispark precis utanför. Blixtrade till med inlägg, löpningar och en offensiv vilja men lite långt mellan gångerna. 

2

Pär Hansson
Chanslös på det snygga moldaviska ledningsmålet. Har stor nytta av sin skicklighet med fötterna och det adderar en dimension. Kom snett på det efter moldaviskt inspel och Backman räddade honom från ett andra baklängesmål. 

Johan Larsson
Några fina kombinationer med Bahiuo. Släppte inte till mycket yta på sin kant. Tog hand om en del fasta situationer utan att få till dem. En rejäl smäll efter 65 minuter tvingade av honom från plan men han kom tillbaka.

Alexander Milosevic
Blev överglänst av klubbkompisen bredvid. En aning otajmad och det var tydligt att det är tidigt på säsongen. Okej för att han ett par gånger visade han har mycket boll i sig.

Erdin Demir
Kvickheten är en tillgång men det blev för få räder framåt. Dessutom var det på hans kant som det rasslade till när Moldavien gjorde 1-0. Osäker med bollen.

Oscar Lewicki
UT 85. Inledde piggt men tappade och hade svårt att komma till rätt i dueller på mittfältet. Har ett spel i sig men fick inte ut det till hundra även om han var starkare efter paus som resten av det svenska laget. Kramp på slutet.

Emil Forsberg
UT 65. Anonym inledning. Ryckte upp sig efter paus och vågade utmana. Kunde fått straff när hans inlägg styrdes ut av Petru Racus hand. Mattades och inte konstigt att det blev skifte.

Magnus Eriksson
UT 65. Bäst av anfallarna och försökte variera spelet. Kapad några gånger då det var bra lägen. Hade kanske Sveriges bästa chans före kvitteringen men sköt rakt på back som kastade sig.

Guillermo Molins
UT 65, För dålig rörelse under första halvlek vilket gjorde att han inte fick tillräckligt med bollar. Även konstigt avblåst för när han bara skyddade bollen. Växte i andra halvlek när Sverige hade mer kontroll över spelet.

1

Spelade för kort tid för att betygsättas: Andreas Blomqvist (IN 64), Erton Fejzullahu (IN 65), Robin Quaison (IN 65), Niklas Hult (IN 65), Pontus Jansson (IN 77), Emil Krafth (IN 85).

Publicerad 2014-01-17 kl 18:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons