Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Gerhardsson inför Danmark: "Vi kan vinna här på Ullevi"

Nästa

Avbryt
Försök igen

När VM-kvalet snurrar vidare med hemmamatcher mot Danmark och Ungern sker det med en till stor del liknande trupp. Nu har Sverige siktet på Danmark och tankarna är höga.
- Vi tror helt klart att vi kan vinna här på Ullevi, säger Gerhardsson efter dagens presskonferens.

Peter Gerhardsson presenterade idag Sveriges trupp till VM-kvalmötena med Danmark och Ungern. Till stora delar är det en liknande trupp som den som spelade mot Kroatien senast. Enda utropstecknet är Kvarnsvedens Julia Roddar som ansluter till truppen, som Fotbollskanalen intervjuade tidigare idag.

Tre spelare som inte är uttagna i truppen är Lotta Schelin som varit skadad och som är inte igång med träning ännu. Olivia Schough och Lisa Dahlqvist, som senast var petade, är inte med i Gerhardssons trupp heller.

- Det är svårt. Vi tittar ju på olika positioner och någon kan ju vara närmare och det är svårt att tala om att man är så här nära. 

- I nuläget har vi valt andra spelare.

Inför VM-kvalmatchen mot Danmark så tror Gerhardsson att de har en bra chans.

- Såg man dem i EM så presterade de väligt bra. Man kan lyfta ut enskilda matcher, enskilda delar i deras spel som vi ska kunna matcha. Det är små marginaler i fotboll och Norge som var ganska utskällda gjorde en jämn match mot dem, så vi tror helt klart att vi kan vinna här på Ullevi.

Damlandslaget möter Danmark på Gamla Ullevi i Göteborg den 20 oktober och Ungern i Borås den 24 oktober.

Publicerad 2017-10-02 kl 16:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons