Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
27v

TV: Gerhardsson inför Kroatien-mötet: “De är lite jobbiga”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige leder sin grupp i VM-kvalet och under torsdagen tar man Kroatien, som ligger sist i gruppen.
- Kroatien är lite jobbiga och har dragit på sig flest varningar, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson inför matchen.

Sverige har spelat hälften av matcherna i VM-kvalet och  toppar gruppen, skuggat av Danmark. Och när Sverige under torsdagen tar emot Kroatien, som ligger sist i gruppen, kan det bli viktigt att bättre på målskillnaden.

- Nummer ett är alltid att vinna matchen. Det finns alltid en motståndare och utgången är att vinna matchen och ta tre poäng. Men om det finns möjlighet att få med oss bra målskillnad rån någon match är det självklart bra, säger Gerhardsson.

Senast Sverige mötte Kroatien vann man med 2-0 på bortaplan och han menar att tempot blir viktigt för att kunna upprepa bortasegern.

- Det är många faktorer men jag tror att vårt tempo i passningsspelet kommer vara viktigt. Det är väldigt markeringsinriktad lag och det gäller att få stopp på deras djupledsspel. Kroatien är lite jobbiga och är ett av de lag som dragit på sig flest varningar. De spelar tufft och markeringsinriktat och du får inte speciellt mycket tid med bollen.

Gerhardsson menar också att återerövringsspelet blir viktigt i morgondagens match.

- Vi vill vinna tillbaka bollen snabbt och det var en del vi var bra på sist vi mötte Kroatien senast och det har vi lyckats med mot bättre lag som Frankrike och Kanada. Det är en del som vi känner är viktigt för vårt försvarsspel och vi vill inte tillåta motståndarna att ha bollen för länge.

Du ser mötet mellan Sverige och Kroatien i TV12 med sändningsstart klockan 18:30 och avspark 18:45. Du kan också streama matchen på cmore.se.

Publicerad 2018-06-06 kl 18:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons