POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

TV: Gerhardsson inför Tyskland-matchen: "En världsnation – blir tufft"

Foto: TV4.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Gerhardsson i spelaren.

Sverige ställs mot Tyskland.
Då tror förbundskapten Peter Gerhardsson på en fysisk matchbild.
- Det handlar mycket om fysik och löpförmåga, säger han till TV4.

Under lördagen ställs Sverige mot Tyskland på Friends Arena i ett av de sista testen inför sommarens världsmästerskap i Frankrike. Självklart vill Sverige vinna matchen och då kommer det fysiska spelet vara en av nyckelfaktorerna vara det fysiska spelet för att få göra en bra prestation.

- Jag vill vinna matchen. Sedan är det nästan alltid så att om du vinner matchen så har du gjort någonting bra. När man möter de här länderna som är bättre rankade än oss så handlar det mycket om omställningsspel. Det handlar mycket om fysik och löpförmåga. Och naturligtvis att vara stark mentalt och våga spela oss ut situationer. Det är många saker, men vi vill gärna ha med oss ett bra resultat, säger förbundskapten Peter Gaerhardsson till TV4 och fortsätter:

- Båda lagen vill nog försvara högt och aggressivt, där påminner vi nog om varandra. Så har det också varit i matcherna mot Kanada, Frankrike och England. Det är mer svängiga matcher. Sedan vet jag inte om Tyskland kommer att vara mer bollförande än oss.

Hur viktigt är det här testet?
- Ett bra resultat och en bra prestation i morgon skruvar upp allting. Det ser jag gärna att vi får med oss. De är de här länderna vi kommer att stöta på och det är dem vi måste slå för att ta oss hela vägen, då bättrar vi på vårt och svenska folkets självförtroende.

Förbundskaptenen avslutar:

- Det är en världsnation och det vill vi också vara – det blir tufft, avslutar Gerhardsson.

Se hela intervjun med Peter Gerhardsson i spelaren ovan.

Publicerad 2019-04-05 kl 16:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå