Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Gerhardssons trupp till VM-kvalet - Schelin och Dahlkvist saknas igen

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Peter Gerhardsson har presenterat Sveriges trupp till VM-kvalmötena med Danmark och Ungern. Den rutinerade duon Lotta Schelin och Lisa Dahlkvist saknas på nytt.

Peter Gerhardsson inledde sin sejour som förbundskapten för damlandslaget med att slå Kroatien med 2-0 i VM-kvalet. Nu väntar matcher mot Danmark och Ungern i kvalet och under måndagen presenterades truppen till mötena.

I truppen saknas den rutinerade duon Lotta Schelin och Lisa Dahlkvist - precis som förra gången. I truppen är Kvarnsvedens Julia Roddar den stora överraskningen. Det är första gången som Roddar är uttagen i landslaget.

Om Schelin säger Gerhardsson:

- Hon är fortfarande inte i träning överhuvudtaget, så det var inte aktuellt den här gången tyvärr. Vi får se här, men vi hoppas att hon kommer tillbaka och kan finnas uttagningsbar.

Gällande Dahlkvist är det dock fortfarande sportsliga skäl bakom.

- Det är en konkurrenssituation. Vi bedömer i nuläget att vi har fyra bättre innermittfältare.

Matcherna blir de första för Gerhardsson på svensk mark och spelas i Göteborg, 20 oktober mot Danmark, och Borås, 24 oktober mot Ungern.

Se hela Peter Gerhardssons presskonferens här.

Sveriges trupp:

Målvakter: Hilda Carlén, Hedvig Lindahl, Zecira Musovic.

Försvarare: Nilla Fischer, Amanda Ilestedt, Linda Sembrandt, Emma Berglund, Magdalena Eriksson, Jessica Samuelsson, Jonna Andersson, Mia Carlsson.

Mittfältare/Anfallare: Caroline Seger, Elin Rubensson, Hanna Folkesson, Kosovare Asllani, Stina Blackstenius, Mimmi Larsson, Julia Spetsmark, Lina Hurtig, Marija Banusic, Fridolina Rolfö, Johanna Rytting Kaneryd, Julia Roddar.

Publicerad 2017-10-02 kl 12:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons