Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Granen och Forsberg om Guldbollen: "Tuff konkurrens"

Sverige (herr)

KALININGRAD. Förra året kämpade Andreas Granqvist och Emil Forsberg om Guldbollen.
Om ungefär en månad delas priset ut på nytt.
- Robin (Olsen), Victor (Nilsson Lindelöf) och Andreas (Granqvist) var bra i VM och har alla chansen, säger Forsberg.
- Emil nämnde tre och han själv är säkert också med och någon mer, säger Granqvist.

1:32
Nästa

Avbryt
Försök igen

Den 12 november är det dags för Fotbollsgalan där en mängd priser ska delas ut. Bland annat Guldbollen.

Förra året trodde många att Emil Forsberg, efter en imponerande säsong, skulle få utmärkelsen, men juryn gav priset till Andreas Granqvist, som också han hade en fin säsong med kvalmatcherna mot Italien som stack ut.

Nu är det alltså snart dags igen och frågan är vem som tar hem Guldbollen 2018? På onsdagen passade Fotbollskanalen på att fråga både Forsberg och Granqvist om vem som är favorit.

- Det är många fantastiska kandidater. Många som var bra i VM. Det kommer att vara jämnt in i slutet. Svårt säga vem som vinner. Robin (Olsen), Victor (Nilsson Lindelöf) och Andreas (Granqvist) var bra i VM och har alla chansen, säger Forsberg.

ANNONS

Hur ser du på ditt 2018?
- Jag har väl haft ett helt okej 2018 tycker jag. Började med lite skador i vintras. Sedan har det rullat på. Det har blivit bättre och bättre. Just nu är känslan otroligt bra. Vi är tvåa i Bundesliga. Det känns bra i kroppen. Det känns som att jag verkligen är på rätt väg igen och börjar närma mig storformen. Jag pratar i nuet och känner att jag är på väg.

Granqvist håller med Forsberg om att det finns flera kandidater till Guldbollen.

- Det är många som har gjort det bra. Det är tuff konkurrens. Många krigar. Emil nämnde tre och han själv är säkert också med och någon mer. Det är tufft för juryn, säger Granqvist.

Hur ser du på ditt år 2018?
- Jag är otroligt stolt över mitt 2018. Jag var med och tog Krasnodar ut till Europa League. Sedan vara med det här laget i VM, det var helt fantastisk. Jag är otroligt glad för egen och för lagets del. Nu ser det nästan ut som att vi är klara för att gå upp i allsvenskan och det var mitt mål när jag flyttade hem. Jag är otroligt glad med inte riktigt nöjd ännu.

ANNONS
Publicerad 2018-10-11 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto