POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

TV: Granqvist om Mellberg: "Ser fram emot att få några hårtorkar"

Foto: Fotbollskanalen

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se mer från intervjun med Andreas Granqvist i klippet ovan.

Olof Mellberg tog på tisdagen över Helsingborgs IF.
Andreas Granqvist ser fram emot ett samarbete efter EM-kvalet. 
- Jag ser fram emot att få några hårtorkar, säger Granqvist till Fotbollskanalen. 

Henrik Larsson hoppade, den 23 augusti, av tränaruppdraget i Helsingborgs IF, detta efter bara drygt två månader som tränare i föreningen. Anledningen var verbala påhopp som Larsson fick motta. Flera ersättare har diskuterats och under tisdagen blev det klart att Olof Mellberg, som tidigare varit huvudtränare i Brommapojkarna, tar över HIF. Mellberg har sedan i somras varit tränare för Fremad Amager i danska andraligan.

I en intervju med Fotbollskanalen uttalar sig landslagets kapten Andreas Granqvist, som bekant till vardags i just Helsingborg, om klubblagets tränarval.  

- Det känns väldigt spännande, han har haft en fantastisk tid i Brommapojkarna som han tog från division 1 upp till allsvenskan. Nu har han senast varit i Danmark. Då det namnet dök upp tror jag HIF kände att det var ett väldigt spännande namn. Det klaffade och gick väldigt snabbt, jag ser fram emot att jobba med Olof och ha honom som tränare nu då vi drar igång efter landslagsuppehållet, säger Granqvist. 

Vad tror du han kan tillföra?
- Vad jag har förstått det från tiden i BP är han otroligt taktisk och läser in väldigt mycket av vår egen taktik men även motståndaren. Analysen på dem är extremt tydlig så jag tror det kan vara bra för oss i Helsingborg att få en tydlig bild om hur vi ska spela defensivt och offensivt.

Granqvist tror även att Mellberg kan bidra med gott om energi till laget.

- Jag tror att det kommer att vara nyttigt för oss och det kommer att smitta av sig på oss den energin och den vinnarskallen som han har. Den kanske vi har saknat emellanåt i HIF, så det ska bli extremt kul att få den här inspirationen och den energin som han kan ge oss i laget, samt det modet och självförtroendet som vi kanske inte haft i alla matcher när det gått tungt. Jag ser fram emot att få några hårtorkar ibland kanske, säger Granqvist och skrattar. 

- Jag vet inte hur han är som tränare, men jag kan tänka mig att han ställer hårda krav, men på ett rättivst sätt. Så länge man springer och kämpar och krigar för honom, så tror jag att han uppskattar det och det ska vi se till att göra på planen, fortsätter han. 

Olof Mellberg har skrivit på ett kontrakt med Helsingborg som gäller över säsongen 2021. 

Publicerad 2019-09-03 kl 21:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå