Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Guidetti: "Därför de kallar mig Super-Guidetti"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

John Guidetti har inte spelat A-lagsfotboll sedan april 2012. En nervskadad orsakad av en dåligt tillagad kyckling tog anfallaren från toppen till botten.

- Jag har varit på mörka platser, säger U21-landslagsmannen.

I april 2012 hade 19-årige John Guidetti gjort 20 mål på 23 matcher för holländska Feyenoord och tagit lagit från ett bottenlag till ett topplag. Den 29 februari tidigare samma år hade han debuterat i det svenska A-landslaget i vänskapsmatchen mot Kroatien. Allt var upplagt för att Guidetti skulle bli uttagen till den EM-trupp som skulle presenteras i maj. Vad han inte visste då var att en dålig kyckling skulle sätta stopp för framfarten, att han inte skulle få spela EM - det skulle inte ens bli något A-lagsspel på 1,5 år. 

- Jag har saknat fotbollen i 18 månader, varje dag, hela tiden, 24 timmar om dygnet. Fotboll är hela mitt liv. Fotboll är det enda jag tycker om. Det är fantastiskt kul att vara tillbaka, säger John Guidetti två dagar innan han gör comeback i U21-landslagets EM-kvalmatch mot Malta.

FK.se: Har du tvivlat på om du skulle kunna komma tillbaka?

- Jag har varit på mörka platser. Från att må så bra och vara på toppen till att vara på botten och inte veta vad som ska hända. Men jag har haft ett otroligt stöd, jag kan inte tacka dem nog. De har varit otroliga, fantastiska.

För en vecka sedan i Fotbollskanalens Superlive så berättade TV4:s expert Hasse Backe att han hade varit och besökt Manchester City. Där hade han pratat med klubbens läkarteam och de var omåttligt imponerade av den unge svensken.

- De menade att han hade sådan enorm vilja att komma tillbaka, de sa rent ut att inte någon annan spelare hade arbetat så hårt för att komma tillbaka. De var ytterligt imponerade, sa Hasse Backe då.

John Guidetti själv tar hyllningen med ro.

- Jag vet inte om någon annan hade klarat det som mig men de kallar mig Super-Guidetti av en anledning, säger Super-Guidetti med glimten i ögat och fortsätter:

- Jag fick den här skadan. Antingen kan jag ge upp och lägga mig ner och dö, eller så kan jag ställa mig upp och kriga.

FK.se: Du verkar enormt starkt mentalt?

- Jag tackar mycket min tid i Afrika för det. Jag har sett människor, de vaknar på morgonen och har ingenting. Inte vatten, inte mat, inga kläder och inga skor. De tackar Gud för den här underbara dagen och säger "Tack Gud för den här underbara dagen, tack för att vi får leva, tack för att vi får spela fotboll". Hur stora är mina problem egentligen? Jag spelar i en av världens bästa fotbollsklubbar, jag har en familj och nära kära som älskar mig, jag har det fantatiskt. Livet är fantastiskt, jag kan inte klaga någonstans. Nu har jag chansen att förverkliga min dröm, ingen kommer stoppa mig. I alla fall inte jag själv.

"Om det är show är det nice"

Nu väntas John Guidetti spela en del mot Malta med U21-landslaget och anfallaren menar att han vill spelet på planen få visa om han är tillbaka i gammalt gott slag eller om han har tappat mycket under tiden han har varit skadad.

-  Det kommer ta lite tid tills man är där man vill vara. Ni får avgöra från matchen om jag är skön eller inte. Jag ska försöka vara den skönaste John jag kan vara. Fotboll sitter i fötterna och jag tror aldrig man kommer ur det. Men vi får se, om du kommer på matchen får vi som om det är show. Om det är show då är det nice.

Om det blir show eller inte ser du på TV4 Sport på tisdag klockan 18:00 eller på Fotbollskanalen.se och dess appar.

Publicerad 2013-11-18 kl 11:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons