Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
37v

TV: Guidetti om underlaget: "Grimsta back in the days var bättre"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Guidetti efter matchen i spelaren ovan.

CRAIOVA/STOCKHOLM. John Guidetti ville visa upp sig inför VM.
Då fick Sverige spela på en plan mot Rumänien som han långt ifrån var tillfreds med.
- Jag var sjukt laddad och så blev det så här, säger en upprörd anfallare till Fotbollskanalen.

Den svenske anfallaren John Guidetti spelade under tisdagskvällen från start för Sverige i 0-1-förlusten mot Rumänien i Craiova, Rumänien. Han var i andra halvlek nära att kvittera från nära håll efter inspel från Ken Sema, men brände målchansen.

Efter matchen uttryckte anfallaren stort missnöje över planens kvalitet.

- Det känns jävligt tråkig. Det var ju samma sak för båda lagen men ändå... man såg fram emot att spela och så blir det så här. Jag har svårt att dra några slutsatser ens. Man kunde gå ut och kämpa bara. Det var väldigt speciellt, säger John Guidetti. 

- Sen är det för jävligt att de fick vinna, för jag tycker vi skapade fler chanser, vi skapade fler hörnor. Det känns för jävligt. Jag tycker att det är orättvist att de vann, men vafan… Det är tråkigt. Vi hade chansen att visa upp oss för Janne. Alla grabbarna var taggade och så blir det en sådan här match. Det är svårt, fortsätter han. 

Han anser till och med att planen var nästintill ospelbar.

- Det är lite tråkigt att underlaget förstör matchen för båda lagen, den är nästan ospelbar. Grimsta i september back in the days var bättre än det här och det säger mycket. Det är tråkigt. Vi har tränat hela veckan och grabbarna var jättesugna på att spela, så jag är ändå stolt över grabbarna, att vi kämpar och krigar, säger han. 

Guidetti är en av flera anfallare som kämpar om en plats i VM-truppen till Ryssland. Av den anledningen var han också extra besviken på att planen inte var bättre, när han äntligen fick spela från start och visa upp sig i landslagsdressen.

- Jag var jävligt sugen på att spela och så blir det så här. Jag var sjukt laddad. Jag försökte springa på allt och gjorde vad jag kunde. På högsta nivån är du van vid att vilja skapa yta och sen när bollen kommer till dig så vill du titta runt omkring dig för att veta vad som händer så man kan ta ett beslut. Sen när du har foten redo för att få bollen så studsar den till och upp på knäskålen. Då studsar den därifrån och så ser man ut som en jävla idiot. Det är inte kul, det är jävligt frustrerande. Jag önskar att man kunde ha fått visa upp sig på en plan där man kan spela lite, med en touch och så. Planen blev bara värre och värre. Inget av lagen har ens tränat här, hade vi tränat här innan hade den varit katastrof, säger han. 

Guidetti blev i den 87:e minuten utbytt till förmån för Marcus Berg. 

Publicerad 2018-03-28 kl 07:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons