TV: Gustav Engvall räddade en poäng åt Sverige i EM-kvalet

Sverige

Sverige var ille ute i EM-kvalet mot Spanien. Då kom först en spansk utvisning innan Gustav Engvall räddade Sverige med ett vackert kvitteringsmål.

Efter två raka segrar i inledningen på EM-kvalet väntade ikväll en tuff uppgift för Sveriges U21-landslag då man ställdes mot Spanien. Det spanska laget som missade sommarens mästerskap jagar revansch och vill inte vara med om ett nytt kvalfiasko.

Redan i matchens första minut så var Spanien nära att ta ledningen genom Saúl Niguez. Mittfältaren kom högst upp på ett inlägg men nicken gick i Cajtofts ribba. Sverige hade det riktigt svårt inledningsvis och skapade inte ett anfall under den första kvarten.

Till slut så höll inte det svenska försvaret emot längre. Efter tjugo minuters press från Spaniens sida så fick Oliver Torres komma igenom och smälla in 1-0.

- Det är faktiskt en liten tabbe av Cajtoft att han släpper den första stolpen, sa expertkommentatorn Martin Åslund om målet.

Cajtoft räddade kvar Sverige

Svenskarnas första riktiga anfall kom efter en halvtimmes spel då Victor Lindelöf Nilsson tilläts gå fram på spansk planhalva. Lagkaptenen passade ut till Kristoffer Olsson vars inlägg nickades bort till hörna. På den efterföljande fasta situationen så kom just Lindelöf Nilsson först till bollen och fick iväg en stark nick mot mål - som däremot räddades undan av den spanska målvakten.

Med fem minuter kvar av den första halvleken kom målskytten Oliver Torres runt på vänsterkanten och passade in i straffområdet. Munir mötte bollen och styrde bollen mot mål, men Cajtoft stod för en jätteräddning på mållinjen. Det var målvaktens andra kvalificerade räddning på korttid då han även lyckades stötta bort Saúl Niguezs distansskott.

Röda kortet ledde till svensk kvittering

Fyra minuter in i den andra halvleken gick Atletico Madrid-spelaren Saúl Niguez in i en ful satsning mot Melker Hallberg på offensiv planhalva. Mittfältaren fick se sitt andra gula kort för kvällen och blev utvisad.

- Det är en klantig satsning, utbrast expertkommentatorn Martin Åslund angående Niguezs tackling.

Direkt efter utvisningen så började Sverige pressa på för ett kvitteringsmål. Två minuter efter utvisningen kom Melker Hallberg till ett farlig skott utanför straffområdet som tvingade Arrizabalaga till en kvalificerad räddning. Med en halvtimme kvar att spela skulle däremot bollen gå in i mål för svensk del. Tankovic stod för en mycket fin framspelning till IFK Göteborgs Gustav Engvall som kyligt placerade in 1-1.

- Ett riktigt, riktigt vackert svenskt mål, utbrast Martin Åslund i sändningen.

Det blev inga fler mål i matchen trots att Sverige var under hård press i slutet av matchen. Sverige har nu sju poäng på de inledande tre matcherna i EM-kvalet.