POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Hamrén om att starta Zlatan: "Beslut i morgon"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

PODGORICA. Erik Hamrén har testat flera alternativ till Zlatan.
Ännu funderar förbundskaptenen om lagkaptenen ska starta - eller sparas för inhopp.
- Beror på hur Zlatan känner sig, säger Hamrén till fotbollskanalen.se.

Lördag kväll väntar EM-kvalet mot Montenegro och Zlatan Ibrahimovic är aktuell för att starta men förbundskapten Erik Hamrén funderar på om lagkaptenen ska starta - eller sparas för inhopp?
- Det är en bra fråga, jag funderar på det och beslutet tar vi i morgon. Självklart har jag funderat på det och det beror på hur Zlatan känner sig, spelarna känner sina kroppar bäst själva, säger Hamrén.

Zlatan Ibrahimovic har inte spelat 90 minuter på nästan två månader och trodde knappt att han skulle kunna spela 30 minuter när han hoppade in mot Marseille i söndags. Frågan är om han klarar att starta, eller om det är bättre att vara inhoppare?
- Som spelare vill du alltid starta om du känner dig okej för att spela och sedan får man se hur länge det går att spela, även om det hänger på hur länge du varit borta och vilken typ av skada, säger Andreas Granqvist.

- Jag hade hellre velat starta, det är bättre än om man hoppar in och så går det inte, för då har man tappat ett byte, säger Mikael Lustig.

Förbundskapten Hamrén hymlar inte om att han testat två, tre alternativ till Zlatan Ibrahimovic om han väljer att inte starta med lagkaptenen. Vilka? Ja, det vill han inte svara på och han glider på hur många frågetecken han har i startelvan:
- Jag tycker aldrig att jag har frågetecken, men det är alltid funderingar och man tänker i olika banor. Om någon blir sjuk eller inte kan vara med. Sedan är det ett par positioner som man funderar på när det gäller extra konkurrens eller något taktiskt. Om jag får positiva svar i morgon har jag laget klart.

Runt lunch på lördag släpper Erik Hamrén startelvan och huruvida han lyssnar på Laurent Blancs önskemål att vila Zlatan mot Frankrike på tisdag återstår att se:
- Vi koncentrerar oss på den första matchen, sedan ser vi på den andra matchen och bedömer hur vi gör med Zlatan och en del andra spelare, säger Hamrén som inte haft kontakt med PSG-tränaren Blanc.

Vad betyder det att Montenegro inte kan spela med Mirko Vucinic?
- Självklart är det en duktig spelare och det påverkar dem men de har andra duktiga spelare.

På kvällen uttalade sig Zlatan Ibrahimovic i sin app angående spelchanserna mot Montenegro.

Vi får se i morgon, skriver han. 

Publicerad 2014-11-14 kl 21:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå