Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Hamrén om Lewicki och Khalili: "Välförtjänta av chansen"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Många ville se fler U21-hjältar till EM-kvalet mot Ryssland och Österrike. Erik Hamrén tog ut två, Oscar Lewicki och Abdul Khalili, och hyllar båda.
- De är välförtjänta av chansen, säger han.

Som vanligt inför en uttagning fanns på förhand massvis av åsikter om hur förbundskaptenen borde formera sin trupp till de kommande mötena med Ryssland och Österrike, och i ljuset av U21-landslagets EM-guld från i somras höjdes extra många röster om att spelarna därifrån borde kunna bli aktuella.

A-landslagstränaren Erik Hamrén förklarar att han uppskattar inspel från och diskussioner med journalister och fans, men hävdar samtidigt att det inte är läge för några omfattande förändringar av ett redan välfungerande lag.

- Det finns ju folk som tycker att jag borde byta ut delar, eller stora delar, av den befintliga truppen mot de här EM-hjältarna. Då försöker jag förklara hur jag resonerar kring det. Om det varit så att vi haft dåliga prestationer bakom oss, om vi inte haft chans att nå EM, då hade det kanske varit intressant att göra större förändringar. Men som läget ser ut nu gäller det enligt mig att ta ut de spelare jag ser som bäst just för stunden, säger Hamrén.

I slutändan blev det två U21-spelare som flyttades upp. Yttermittfältaren Abdul Khalili och innermittfältaren Oscar Lewicki.

- De presterade väldigt bra i U21 och gör det även i sina klubbar. Den mixen är viktig. Om du som ny spelare ska slå dig in i A-landslaget måste du göra bra ifrån dig i din klubblagsmiljö, det är där du har din utveckling. Det gör de här killarna och under EM visade de på stora framgångar och kvalitet. De är välförtjänta av chansen.

Hamrén tillbakavisar också kritiken om att för få unga talanger plockas ut till A-landslaget. Inräknat den gångna januariturnén rör det sig om uppemot tio U21-spelare som i olika grad testats i A-landslaget, påpekar han.

Se hela intervjun med Hamrén här ovanför!

Publicerad 2015-08-25 kl 17:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons