Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Hamrén om nobbade Johan Larsson: "Jag som tar ut laget"

MARSEILLE. Emil Krafth ersätter Mikael Lustig.
Men många hade hellre sett Johan Larsson eller Mattias Johansson.
- Det är jag som tar ut laget, inte på vitsord utan vad jag bedömer, säger förbundskapten.

Mikael Lustig skadade sig i den första halvleken mot Montenegro och på söndagen frågade Erik Hamrén Malmö FF:s Anton Tinnerholm om han vill ansluta till mötet med Frankrike. Han tackade nej och då gick frågan till Helsingborgs Emil Krafth som därmed landar i Marseille på måndagen.

På söndagens presskonferens att inte Elfsborgs Johan Larsson eller Alkmaars Mattias Johansson gick före. Larsson utsågs nyligen till allsvenskans bästa försvarare och vann både den interna skytteligan och assistligan i sitt klubblag vilket imponerar av en ytterback.

- Det är härligt om det finns konkurrens. Om vi ser på vad det blir för matchbild här... Johan har gjort det fantastiskt i Elfsborg och har en bra offensiv, men om vi ska titta på matchbilden här så blir det nog annorlunda än vad det är i Elfsborg. Det är kanske viktigt med andra kvaliteter, säger Erik Hamrén.

- Emil har kanske också sin styrka i offensiven, men jag tittar på helheten. De spelarna du nämner är jämna. Jag har valt Emil när Tinnerholm sa nej.

Hur ser du på Mattias Johansson, det var inte så längesedan han var med i truppen och nu går både Tinnerholm och Krafth före?

- Jag tittar på egenskaperna vi vill ha. Mattias får säkert också goda vitsord, men det är jag som tar ut laget och inte på vitsorden spelare får utan vad jag bedömer.

- Det finns från journalister, det var samma när inte Guidetti kom med, då fanns det någon konspirationsteori om det, men jag är inte sån.

Publicerad 2014-11-16 kl 20:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons