Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Hamrén om spelarnas ordbråk: "Måste kunna ta tag i varandra"

Nästa

Avbryt
Försök igen

MARSEILLE. Mot Montenegro var det flera situationer när spelarna skällde på varandra.
Men Erik Hamrén försvarar sitt lag.
- Man måste kunna ta tag i varandra, säger han till fotbollskanalen.se.

När Sverige spelade 1-1 borta mot Montenegro var det många som reagerade över att de svenska spelarna skällde på varandra vid flera tillfällen. Bland annat undrade hemmalagets stjärna Stevan Jovetic om de blågula spelarna var ovänner.

* Vid två tillfällen skällde Andreas Granqvist och Kim Källström på varandra vid defensiva fasta situationer.
* Vid ett tillfälle hamnade Andreas Granqvist och Zlatan Ibrahimovic i en hetsig diskussion när anfallen inte fick ett uppspel.
* När Zlatan missade en passning till Jimmy Durmaz skällde han på mittfältaren trots att det var hans eget misstag.

På söndagens presskonferens i Marseille fick Erik Hamrén och Jimmy Durmaz frågor om alla incidenter och då försvarade båda allt tjafs som var.

- Jag har inte tänkt på det faktiskt. Det är match och mycket adrenalin. Det är inga problem, vi är alla vänner här. Vi måste kunna skrika på varandra, säger Durmaz.

Hur ser du på utskällningen du fick av Zlatan?

- Jag kommer inte ihåg det.

Erik Hamrén håller med Durmaz:

- Det handlar om att kunna ge och ta kritik. Varför ger vi kritik till varandra? Jo, för att vi ska kunna bli bättre. För mig är det nödvändigt. Har man ett lag som klarar av att ge och ta så blir man bättre. Då skulle jag bli mer orolig, för det var ett par perioder i matchen där det inte riktigt stämde och om inte någon säger någonting, om man accepterar att det fortlöper, då skulle jag bli mer orolig. Det här tycker jag att vi har jobbat hårt med och det hör till att spelare kan ge och ta och det är så på träningar också, men efteråt är det okej. Det kan nog upplevas på läktaren som att man skäller, säger förbundskaptenen och fortsätter.

- Det är bra att kunna ge energi till varandra. Blir det att man skäller för att trycka ner någon så är det absolut inte bra, men det har jag inte upplevt. Jag uppmuntrar ju spelarna att ge och ta kritik. Om det är något som inte fungerar måste man ju kunna ta tag i varandra och säga: "nu jävlar får du skärpa till dig, nu måste du vara tuffare i markeringen". Jag tycker att det här är överdrivet, om ni tittar på vilket lag som helst så är det mycket snack mellan varandra.

Publicerad 2014-11-17 kl 07:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons