Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Hamrén om Wendt, Zlatan och om förlusten som var tyngre än Holland

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ. Erik Hamrén såg om förlusten i natt.
Han var fortsatt besviken:
- En grymt onödig förlust, säger han.

Efter 2-1 förlusten i Ungern väntade en flygresa till Sverige för Erik Hamrén och landslaget. Väl där såg förbundskaptenen om matchen, sov några timmar och ledde sedan en träning med spelarna som inte startade. Därefter mötte han pressen:

- Det var en bra träning och det gör att hjärtat blir varmt igen, säger förbundskaptenen.

Här är de ämnen han gick in på under sin långa presskonferen:

Om matchen
- Jag kikade på den i natt för att få en bättre bild, men det jag kände direkt efter så känner jag fortsatt. Vi var inte bra i första halvlek även om det blev bättre i slutet. I andra halvlek gör vi en bra insats. Jag satt och räknade chanser och vi har elva chanser och de har fem inklusive straffen och målen.

Varför Sverige förlorade?
- Vi förlorar för att vi inte tillräckligt bra, vi är inte tillräckligt bra varken offensivt och defensivt i de avgörande lägena. Det är en grymt onödig förlust, de är inte bättre än oss. Det var annat mot Holland. Ibland händer sådant och det är svårt att förklara. För alla spelarna kände sig på topp och vi har inte så mycket att skylla på. No excuses.

Om taktiken på slutet?
- Vi gick för seger och lyckades inte. Det blir ett steg tillbaka när vi förlorar en sådan här match, men om vi hade vunnit hade det varit fart hösten ut.

Om hur han resonerade kring byten?
- Man måste ta det när det sker, det är lättare när man har facit i hand och det är därför jag hoppas bli expert. Går inte att säga att det skulle ha blivit annat med byten. Jag funderade på många byten i paus men det handlade om att ge helheten i laget en chans. Sedan gör vi snabba byten med Rasmus för Anders och sedan Ola för Sebastian. Så står man där med ett tredje byte och när man ska göra det. Vi vet inte om det hade blivit annorlunda om vi bytt i backlinjen.

Om brist på speltid i tävlingsmatcher för en del?
- Svårt att bedöma vad det beror på och varför det inte är optimalt. Ta en sådan som Johan som fått mycket beröm och hans liga har inte kommit i gång. Sedan har jag sagt att det blir en utmaning för Oscar om han inte får spela i klubblaget.

Om det blir bästa laget mot San Marino?
- Jag tar ut de bästa spelarna för laget, därför fick en spelare som Ola börja på bänken fastän jag värderar honom högt. De elva som är bäst för laget tar jag ut.

Om målet för EM-kvalet?
- Vi kan inte bli gruppetta om inte Holland förlorar några matcher men vi har fortfarande möjligheten att bli bästa två eller nå play off och det är vår ambition att ta dem.

Om varför han valde Wendt framför Safari och Martin Olsson?
- Jag tar ut de spelare som är bäst för laget och då ser jag inte minst på tidigare insatser då försvarsspelet varit bra. Sedan vill inte jag gå in på individuella grejer av respekt mot dem jag jobbar med.

Om han kan spela Wendt på tisdag bara för att inte knäcka honom?
- Alla vet premisserna i toppidrotten, jag spelar inte en spelare bara för att jag inte ska sänka honom. Jag tog ut ”Berra” (Safari) i paus mot Holland och det var jättetufft för honom.

Vad Sverige behöver lära sig?
- Att vända och vinna matcher när man inte presterar riktigt bra. Jag hade varit besviken med 1-1. Vi har elva klara målchanser och då ska man vinna en sådan här match.

Om Zlatans insats:
- I hans fall så tillför han så mycket till laget även om han inte är hundra. I Emirs (Bajramis) fall så bedömde jag att det var andra som kunde tillföra mer när han inte var hundra

Publicerad 2011-09-03 kl 15:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons