Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Hamrén om Zlatans målchock i Blågult: "Bättre samspel"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic och Sebastian Larsson

Under Erik Hamréns första två år i landslaget gjorde Zlatan sex mål. Efter att Zlatan slapp vara ensam "nia" har det blivit 18 mål.

- Det är mer samspelet som blivit bättre, säger förbundskaptenen.

Zlatan Ibrahimovic närmar sig Sven Rydell som målkung i landslaget. Örgryte-spelaren gjorde 49 mål mellan 1923 och 1932.

Dagens lagkapten har gjort 46 mål.

Det stora är förvandlingen som skett under det två senaste säsongerna i landslaget. Då Zlatan Ibrahimovic gjort 18 mål på 17 matcher under 2012 och 2013. Innan dess hade han gjort 28 mål på 77 matcher. Under Erik Hamréns första två säsonger blev det bara sex mål.

Till träningsmatchen i mars 2012 så ändrade Erik Hamrén Zlatans position och spelade honom mer tillbakadragen och resultatet är 18 mål, även om landslaget släppt lite på 4-2-3-1 och gått över mer mot 4-4-2, men Zlatan slipper vara ensam toppforward.

- Det har också lite med samträning att göra och att vi kan utnyttja varandra bättre, inte så stor skillnad nu jämfört med tidigare. Vi spelar mer en 4-4-1-1 eller 4-4-2 men offensivt spelar vi med trebackslinje och en defensiv mittfältare och sedan är de andra fria.

- Det vi försöker utnyttja är de ytor som Zlatan skapar och det ger oss möjligheter.

Inte större skillnad nu när han inte är ensam forward?

- Som vi spelar nu är det en mix, han spelar högt uppe långa delar av matchen och längre bak ibland men vi har blivit skickligare på att få till det tillsammans. När han kliver ner så kan vi utnyttja det bättre. Det är mer samspelet än något annat.

Hur har Zlatan utvecklats?

- Han har hållit en hög nivå hela tiden spelmässigt och utvecklat sina ledaregenskaper och utvecklats individuellt. Han tar med sig saker som utvecklar dig som spelare och sedan har han mognat som person.

Hann du bli orolig i lördags när Zlatan låg och vred sig efter första målet?

- Ja, haha, det kan man säga. Jag var inne i köket när målet kom och såg bara reprisen och det ser alltid läskigare ut. Så är det med alla spelare en helg när man ser matcher, att man är orolig, men man har ganska snabbt koll på det.

Så du fick lugnande besked av Zlatan?

- Mackan har kontakt med spelarna, vi fick snabbt besked.

Publicerad 2013-11-11 kl 13:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons