Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Hamrén om Zlatans utspel mot damerna: "Zlatan har en lojalitet"

Erik Hamrén gästade TV4 Nyhetsmorgon.
Då fick han frågor om Anders Svenssons bil och Zlatan Ibrahimovic utspel om damfotboll.
- Han visar att han bryr sig om en spelare som Anders, sa han.

I en intervju med Expressen, publicerad på juldagen, gick den svenska landslagskaptenen Zlatan Ibrahimovic till hårt angrepp mot damfotbollen och efterspelet till årets fotbollsgala.

Anledningen var, som han själv ansåg, framför allt att hyllningarna till Anders Svensson hamnat i skymundan på grund av den debatt som uppstod då Svenska fotbollförbundet prisat rekordhavaren Svensson med en bil, men inte damrenas Therese Sjögran som har gjort ännu fler landskamper. På lördagen gästade förbundskapten Erik Hamrén TV4 Nyhetsmorgon – då fick han flera frågor om Anders Svenssons bil och Zlatan Ibrahimovic utspel.

- Jag tycker att det är jättetrist, trist för Anders som skulle få sina hyllningar, trist för Svenska fotbollförbundet och trist för svensk fotboll att det har blivit så här, sa Hamrén.

Är det klantigt skött?

- För mig finns det ett antal faktorer som det beror på, man ska först komma ihåg sakfrågan, det var meningen att få hylla en spelare som har gjort något fantastiskt och det glöms bort lite. Det fanns saker där som Svenska fotbollförbundet kunde ha gjort bättre i samband med den här hyllningen. Det har sagts en del, både på damsidan och på herrsidan som har varit bra men också som har varit mindre bra.

Vad kunde gjorts bättre?

- Det vill jag inte gå in på. Den ledarfilosofin jag har det tar jag med dem jag jobbar med. Jag gör inte det med media. Mitt ledarskap går mycket ut på lojalitet. Den tredje saken jag tycker här har blivit så mycket det tycker jag är media med vinklingar, tyvärr tycker jag att det blir svårare och svårare att debattera i media eftersom själva sakfrågan glöms bort. Det blir med personangrepp eller citat här och där som blir en konflikt.

Borde Zlatan låtit bli att säga de här sakerna?

- Han har ju också en lojalitet och han är lagkapten och tog ställning för Anders. Där visar han att han bryr sig om en spelare som Anders, för vi glömmer bort själva sakfrågan tycker jag.

Publicerad 2014-01-11 kl 11:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons