Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Hamréns presskonferens: "Behöver bli bättre offensivt"

Foto: Scanpix.

Nästa

Avbryt
Försök igen

En dag ger Erik Hamrén landslaget att sörja.

Sen ska allt fokus riktas mot tisdag och nästa två halvlekar.

- Det är viktigt att få andas, för att mentalt ladda om batterierna, säger Hamrén.

Landslaget satte sig på planet tillbaka till Stockholm direkt efter den bittra förlusten i Lissabon på fredagskvällen.

Och minnena av Cristiano Ronaldos snöpliga segermål i den 83:e minuten fanns fortfarande kvar på förbundskaptenens näthinnor när han mötte pressen på lördagsförmiddagen.

- Det grämer mig lite, som det gjorde direkt efter matchen också, att vi inte gjorde något mål på de chanser som vi hade i första halvlek. Och att vi också inte kan hålla nollan när det är så pass nära, säger Erik Hamrén.

- Det hade ju varit ett bättre utgångsläge.

Hängde på rummen

Lördagen ägnades åt behandling och bearbetning. Både av sargade kroppar, men också sargade psyken.

- Det är lite segt i dag. Vi vill inte förlora, varken jag eller spelarna. Det är lite så, men det måste också få vara så. Vi måste få sörja ihop. Men från och med i morgon (söndag) är det förberedelser, mentalt och annat, för att vi ska kunna ta den här chansen.

Medan spelarna laddade om med filmer, böcker och tv-serier på hotellrummen (Andreas Isaksson kollade på "Homeland") ägnade Erik Hamrén och resten av landslagsledningen lördagen åt att titta på klipp och analysera Lissabonmatchen.

För det är en tuff uppgift som väntar, när fokus väl flyttas dit.

Statistiken skrämmer

Ytterst få lag har klarat av att vända underlägen i playoff-sammanhang, och Portugals statistik på svensk mark skrämmer.

Senast Sverige vann mot Portugal på hemmaplan var 1981. Sedan dess har Portugal tre raka matcher utan förlust mot Sverige, i Sverige, i kvalsammanhang.

Senast lagen möttes, 2008, blev det 0-0.

Ett bra resultat mot en stark fotbollsnation, men det räcker ju som bekant inte på tisdag om Sverige ska gå till VM. Då måste Sverige vinna - och kanske framförallt göra mål.

- Min tro är att vi ska få till det bättre. Men, vi ska inte tro att vi kan starta någon jätteoffensiv och skita i det defensiva för då blir vi straffade mot Portugal. Vi måste vara minst lika bra defensivt, men vi behöver bli bättre offensivt. Vi behöver få mer boll än vad vi hade i går, säger Hamrén.

- Allt man kan ta med sig som är positivt ska man göra. Vi vet att det statistiskt sett är svårt. Men vi vet också att vi i kvalet har legat under och vänt väldigt svåra lägen. Det är en skön känsla att ha med sig.

Målvakten Andreas Isaksson fick en rejäl smäll på foten av Cristiano Ronaldo, men lämnade lugnande och positiva besked dagen efter. Annars finns i nuläget inga skador som stör uppladdningen inför tisdagen.

Publicerad 2013-11-16 kl 14:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons