Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Hamréns spion: "Förundrad att inte Carroll spelat mer"

KIEV. Sverige har problem på fasta situationer. Det kan Roy Hodgson utnyttja - med  Andy Carroll från start.
- Förvånande att han inte spelat mer, säger Englandsspionen Reine Almqvist.

Att Erik Hamréns manskap haft problem i defensiven är knappast någon hemlighet, och nu väntar ett av världens skickligaste landslag när det kommer till inlägg, hörnor och andra dödbollssituationer.

Det är knappast någon långsökt tanke att England försöker utnyttja den nyuppkomna sprickan i Sveriges barrikad genom att  skicka fram sitt starkaste garde av tuffa och nickskickliga bjässar.

Ett alternativ vore Liverpools Andy Carroll som med sina nästan 200 centimeter hör till Premier Leagues längsta.

- Det beror på hur Roy tänker, men klart att han blir aktuell om man vill sätta tryck med bra huvudspelare. När det gäller Carroll var han med mot Norge före EM, men sedan har han inte gjort en enda minut, och det förundrar mig lite grand, säger Reine Almqvist som scoutat britterna hela våren.

Jaså?

- Ja, att han inte kommit in i matcherna och att Roy använt sig av så få spelare, det förvånar mig. Men han är ny och vill bygga ett lag och därför har han en stomme som han utgår ifrån. Det blir nog bara ett eller två byten gentemot vad vi sett tidigare, säger Almqvist.

Han påpekar att Hodgson aldrig gjort sig känd för några massiva omvälvningar i sina uppställningar. Vad man ser i ena matchen brukar vara på ett ungefär vad man får i nästa också. Det gör att Almqvist redan nu kunnat diskutera med Erik Hamrén om vilka svenskar som skulle kunna vara lämpade att stoppa specifika motståndare i det engelska laget på fredag.

- Erik frågar ju givetvis vad jag tycker, men sedan är det naturligtvis så att han fattar alla beslut, säger Almqvist.

Du var väldigt involverad i en försvarsövning på senaste träningen, och pratade med bland andra Martin Olsson. Vad ville du förmedla?

- Jag tycker det är viktigt att backarna håller en bra linje och ligger tajt mot mittfältet, för det är där England vill försöka komma in och spela mot oss, säger Almqvist.

Publicerad 2012-06-14 kl 08:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons