Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Han fick Bahoui att explodera: "Då tänkte jag det vore bättre att gå vidare"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nabil Bahoui.

Nabil Bahoui, 23, kliver ut på Friends som blågul startman i kväll.

Men vägen från lynnig talang till en explosiv poängkung var snårig.

– Ett tag tänkte jag att det vore bättre för honom att gå vidare, att få en nystart, berättar hans förre tränare Roberth Björknesjö för Fotbollskanalen.

Explosionen var remarkabel.

2011 gjorde Nabil Bahoui 13 matcher i superettan för Brommapojkarna och noterades för en liten assist. 2012 blev det 28 matcher, alla från start, och hela 15 mål och sex assist. Släng in ett allsvenskt kontrakt för BP och succén var odiskutabel.

Numera är han både allsvensk stjärna i AIK och startspelare i Erik Hamréns landslag i en tung EM-kvalmatch mot Ryssland.

Men Fotbollskanalen blickade tillbaka till den där tidiga succén i den rödsvarta Brommatröjan och hörde med mannen som "tog fram" Nabil Bahoui: Roberth Björknesjö, numera tränare i Öster.

– Det är väl inte min förtjänst på det sättet, lugnar 41-åringen först.

– Han har haft en ruggig potential och vuxit i olika steg. 2012 var han fantastisk i superettan och har växt på sig ännu mer i allsvenskan. Snabbheten, tekniken och styrkan i en-mot-en... det hade han redan första gången vi träffades, 2008, i Tipselit. Han hade något extra redan då.

I tipselit gjorde Nabil Bahoui succé när "Pojkarna" gick hela vägen 2008. Mål efter mål och poäng på poäng. Men därefter dröjde det fyra år till seniorframgångarna. Under tiden gick han igenom en svår period.

Vad var skillnaden mellan 2011 och 2012?

– 2011 hade han det jobbigt hos oss. De tyckte ju att han hade så fantastiskt potential, men det var ett jobbigt år även som tränare - att inte få ut så mycket av honom. Det var lite självförtroendet.  Ett tag tänkte jag att det vore bättre för honom att gå vidare, att få en nystart i en lugn miljö, fortsätter Björknesjö.

Men inför 2012 ville man satsa. BP gjorde som de alltid gör när de satsar: blickar inåt och neråt.

– Om vi ska bli bra måste vissa spelare lyckas, sa vi. Sen bestämde både Nabil och vi att han blir kvar. Under 2012 fick han lira nästan alla träningsmatcher. Tillsammans med bra spelare, Pablo Pinones-Arce och Andreas Eriksson, växte han och de gjorde det fantastiskt bra.

Roberth Björknesjö menar att Nabil Bahoui har fortsatt växa i stabil och "bra" takt och i kväll kan han glatt konstatera att den gamle adepten bildar anfallstrio tillsammans med Erkan Zengin och Ola Toivonen, i Zlatan Ibrahimovics skadefrånvaro.

– Jag känner bara glädje.

I klippet ovan ser ni Nabil Bahouis succésäsong - med elva allsvenska mål!

Publicerad 2014-10-11 kl 15:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons