Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Här är bruttotruppen till OS - Zlatan med på listan

Nästa

Avbryt
Försök igen

Håkan Ericson har tagit ut OS-truppen och ett av namnen som är med är Zlatan Ibrahimovic. Men ändå är det inte säkert att han kommer vara med.
- Vi vet inte med ny klubb och så. I dagsläget är jag inte så hoppfull, säger Håkan Ericson.

Det är på presskonferensen nere i Pornichet som Håkan Ericson berättar att han har haft ett tufft jobb. Många klubbar har vägrat att släppa sina spelare och vissa har gått med på att släppa några utvalda till OS i Rio de Janeiro. 

- De goda exemplen är Djurgården, Elfsborg och Örebro, vi har haft bra dialoger med dem, berättar Ericson. 

Sedan finns det andra som har varit svårare. Ett exempel är italienska Bologna, som Ericson till en början hade en bra dialog med.

-  Men igår ringde sportchefen och sa att dem har ändrat sig så Emil Krafth är struken. Det är den situationen vi sitter i.

De allsvenska klubbarna AIK, Häcken och Norrköping har helt sagt nej till att släppa spelare.

Det är även osäkert om spelarna från förra årets guldtrupp, Victor Nilsson Lindelöf och Ludwig Augustinsson, kommer vara med.

- Vi har fått nej från Benfica och Köpenhamn, men vi chansar. Det kan bli en transfer på någon av de två. Vi vill gärna ha med båda. Båda har varit med i U21-landslaget och kan vårt spela utan och innan, säger Ericson.

Håkan Ericson har sammanlagt fått nej på 36 spelare av ett antal utländska klubbar och fyra, fem lag har inte lämnat besked.

- Det finns reservpott, reglerna är att de får komma in i turneringen om det blir en skada med läkarintyg. På reserver har vi inte gått på spelare som är i A-lag för vi tror inte klubbarna släpper för det, säger Ericson.

Om Zlatan säger Håkan Ericson att han givetvis hoppas att storstjärnan kan följa med till Rio de Janeiro.

- Jag har haft en dialog och Zlatan har sagt att han är villig att avvakta EM. Den minsta lilla glipan vill jag hålla öppen, säger Ericson.

- Man kan inte övertyga Zlatan. Dels beror det på hur han känner sig i kroppen, dels hur hans fortsatta karriär kommer se ut. Jag har faktiskt ingen aning, för oss vore det fantastiskt om han hängde med.

Den slutgiltliga listan ska vara klar den 15 juli.

Se presskonferensen i spelaren ovan.

Bruttotruppen till OS

Målvakter: Andreas Linde, Molde, Jacob Rinne, Örebro.

Försvarare: Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn, Emil Bergström, Rubin Kazan, Filip Helander, Verona, Pa Konate, Malmö, Adam Lundqvist, Elfsborg, Alexander Milosevic, Hannover 96, Joakim Nilsson, Elfsborg, Victor Nilsson Lindelöf, Benfica, Noah Sonko Sundberg, GIF Sundsvall, Isak Ssewankambo, Molde, Sebastian Starke Hedlund, Kalmar, Jacob Une Larsson, Jacob Une Larsson.

Mittfältare: Astrit Ajdarevic, Örebro, Alexander Faltsetas, Djurgården, Alexander Fransson, Basel, Melker Hallberg, Udinese, Jiloan Hamad, Hoffenheim, Abudlrahman Khalili, Mersin, David Moberg Karlsson, Nordsjaelland, Robin Quaison, Palermo, Ken Sema, Östersund, Muamer Tankovic, AZ Alkmaar, Simon Tibbling, Groningen.

Anfallare: Gustav Engvall, IFK Göteborg, Zlatan Ibrahimovic, klubblös, Mikael Ishak, Randers, Jordan Larsson, Helsingborg, Isaac Kiese Thelin, Bordeaux.

Reserver: Tim Erlandsson, Nottingham, Alexander Leksell, IFK Göteborg, Ali Suljic, Chelsea, Adnan Maric, Swansea, Ferhad Ayaz, klubblös.

Publicerad 2016-06-15 kl 12:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons