POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

TV: Hedman: "Satt på balkongräcket och tittade ner"

Foto: TV4.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Magnus Hedman i spelaren.

Magnus Hedman har tidigare öppnat upp om sitt drogmissbruk.
Nu berättar han om tillfället om som fick honom att söka hjälp.
- Jag hamnade sittandes på balkongräcket och tittande ner från åttonde våningen, säger han i Nyhetsmorgon.

Den tidigare landslagsmålvakten Magnus Hedman har många gånger berättat om hur han brottats med alkohol- och drogmissbruk och haft självmordstankar. Hedman pratade öppet redan 2012 (då han även släppte en bok) om sin psykiska ohälsa och sina missbruksproblem. Då trodde han att han lämnat den tunga perioden bakom sig och att det inte fanns någon risk att hamna på botten igen.

- Därför att jag har suttit och googlat på de lättaste sättet att ta livet av mig på grund av mina misstag och mina lögner. Jag vill aldrig mer tillbaka dit, sa Hedman till Nyhetsmorgon 2012.

Men dessvärre höll det sig inte så och Hedman fick ett återfall. På lördagens morgon gästade Hedman Nyhetsmorgon där han berättade om hur han hamnade snett igen och vad det var som fick honom att söka hjälp.

- Jag blev diagnostiserad med ADHD, efter att jag släppt min bok. De testade att medicinera mig och jag har inte under ett enda tillfälle tagit rätt dos av min medicin. Inte en enda gång. Så fort jag fick medicinen i mig ville jag ha mer och det är en del av sjukdomen. Den fysiska allergin – tar jag en öl så vet inte jag om jag kan sluta. Du kan ta två öl och sedan är det bra för dig. Jag vill bara ha mer och mer och det var precis samma sak med ADHD-medicinen. Den ledde in mig till att må mycket sämre som människa och hade väldigt låg självkänsla, säger Hedman.

Magnus Hedman har nu varit drogfri i över två år och fått ordning på sitt liv bland annat efter en tid på behandlingshem. I Nyhetsmorgon berättar han om händelsen som ledde till att han sökte hjälp.

- Jag ligger i soffan och min kropp går mot balkongen och öppnar balkongen. Jag vill inte gå ut men jag hamnar sittandes på balkongräcket från åttonde våningen och tittar ner. Jag är livrädd för mig själv. Jag vill inte vara där men kan inte ta mig tillbaka in i lägenheten. Det var efter den händelsen som jag på riktigt för första gången tog hjälp.

Magnus Hedman berättade nyligen i en intervju med Expressen, med anledning av en dokumentär som går på Dplay, att han även blev sexuellt utnyttjad som barn.

- Det där har funnits hos mig hela tiden, men jag har skjutit bort det. Annars hade jag inte kunnat leva. Men där på behandlingshemmet kom det bara. Det är en sak som visar på hur dysfunktionell min uppväxt har varit. Tidigare hade jag alltid pratat om min barndom som väldigt lycklig. Och jag har tänkt och känt så. Men sedan fanns det andra sidor. Det var mycket alkoholproblem i min släkt när jag växte upp, och så det här sexuella utnyttjandet. Men jag har inte vågat titta tillbaka på det, sa Hedman till tidningen då.

Publicerad 2020-01-11 kl 15:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå