TV: Irland vände mot Kazakstan - på en minut

Sverige

Kazakstan var på väg mot en riktig knall i premiären av VM-kvalet. Hemmalaget ledde länge med 1-0 mot Irland. Men i matchens sista minuter vände Irland med två mål.

Kazakstan var på väg mot en skrällseger i första VM-kvalmatchen i fotboll mot Irland. Kazakstans lagkapten Kairat Nurdauletov nickade in ledningsmålet i 37:e minuten på en frispark från höger.

Och det såg ut att hålla.

Irländarna hade svårt att skapa chanser och tiden rann iväg. Men i 89:e minuten revs Robbie Keane ned i straffområdet och domaren blåste straff.

Keane tog själv hand om straffen och satte den säkert i vänstra krysset. Irländarna jublade som sig bör och var med all säkerhet nöjda med en poäng.

Men det skulle komma mer. Inhopparen Kevin Doyle drog sedan till på volley på tilläggstid och satte 2-1 till Irland.

Förlust för Kazakstan, men ändå en väckarklocka för de svenskar som har tvivlat på VM-kvalmotståndaren i grupp C. Sverige möter Kazakstan i Malmö på tisdag.